[D219-] 抗俄衛國 143: Slava Ukraini 北溪收皮 俄羅斯炮灰上陣

1001 回覆
27 Like 7 Dislike
一開波果時乜柒軍援都無都守得住
依家海馬斯果d到曬貨你先再黎攻多次係咪覺得輸得唔夠難睇
冇晒重裝
幾十萬人分散唔駛跟大路殺入黎你都幾驚~
暫時都仲對自衛隊實力有信心
話就話自衛隊,根本日本海軍實力亞洲最強,不過遲多十年就好難講
不過又真係,要殺100萬人都唔係易,要消耗好多武器,普京用人頭換消耗都好似真係有d計,賭西方俾唔到咁多軍備烏
不得了
俄羅斯同中國喺國際關係其實又唔算不可割
真係埋係講緊加拿大美國
或者跨越洲際英國美國既同盟關係

中國同俄羅斯係因為近代歷史同當前利益一致走埋一齊
無文化bonding

兩國一早就拒絕成立軍事同盟
連協防協議都無

俄羅斯要單挑北約個個都知無可能贏到
係視乎中國會唔會想喺最後階段榨取俄羅斯既淨餘價值
俄仔滅國既時候搶撻地做緩衝帶
避免喺西伯利亞同美帝佔領區接攘
80年代有段時間前蘇聯係同時生產T-64, T-72同T-80依3部重量同性能差唔多既坦克,根本係浪費資源
因為澤仔喺歐盟打錯電話俾佢嘅時候,
講咗句Fuck putin
實際上, 係俄羅斯對北約+美國, 烏克籣係負責出人同落場打

普京都講佐係呢個情況, 所以佢內心更加唔甘心俾烏克籣借西方世界用60倍GDP屈機, 呢幾日炸完NS1, 2, 宜家仲想搞埋北海同Norway油田作為報復.
CLS
又喺博物館拖嘢出嚟用
留名波蘭直接開入去明斯克
唔計俄, 支同朝都算係日本做成
白俄都動員既話,波羅的海三國同波蘭應該都要諗下動員
到底呢度有幾多銀英fans

利申我係
有乜甘唔甘心

一開始唔侵略他國咪乜事都無
用得核武,仲唔係布朗修拜公爵?

布朗修拜公爵之所以加速敗亡,就係因為佢“犯禁”,用核武移平威斯塔朗特。

如果對烏克蘭使用核武,即使係戰術核也好,效果亦係一樣。波蘭講的應該只係“最低消費”回應。

實際上美國回應肯定遠超這個等級,如果回應唔夠阻嚇性的話,國際秩序肯定就此瓦解,各國一定會整核武自保。
我認為最低回應,起碼要以戰術核還擊戰術核。
布朗係on99打自己平民
1. 波蘭/NATO冇講(亦冇話過)要核打/還擊。
2. 冇話一樣要核先得㗎喎,HIMARS俄羅斯兩大三大市都係還擊。
我不嬲都係無視左膠嗰啲放負「制裁傷害無辜俄人」、「北約戰爭機器有份escalate」。
當年納粹德國唔係一樣食好多炸彈?德國咁多城市咁「新」都係因為度度都炸過嚟,當年德國大致上係打到投降,而唔係主動投降,所以先至承受最高級別嘅清算。
美國如果都出手直接攻擊俄羅斯
就好快變核大戰
好快打完仗
極權一向要打度佢死先投降
而家好似北約等緊俄射第一粒核,俄都應該唔會蠢到射完粒核就會天下太平大家一齊投降卦。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞