[D219-] 抗俄衛國 143: Slava Ukraini 北溪收皮 俄羅斯炮灰上陣

1001 回覆
27 Like 7 Dislike
個結局唯有俄羅斯全境邊境內縮50-100公里, 中間劃出安全區同非軍事地帶

甚至係無人區, 只有動植物存在

對普京佢依個無安全感既人應該深感安全

唔會再有人理佢,唔會再有人擴張

俄羅斯永遠永遠偏北安享晚年
下任: 梅德韋傑夫
呢件應該係奴寵物講嘅共赴黃泉
一定要求俄羅斯去核,但冇可能,所以唔會有談判嘅出路
今晚係咪又唔洗訓?
邊有可能去核
的確好麻煩
但歷史上並冇只係因為海空封鎖就可以令到對方投降嘅戰例
唔出陸軍只係可以削弱對手
實施封鎖台灣已經係戰爭行為,講咩不打第一槍???
芬蘭繼續戰爭電影Tali-Ihantala 1944

kiru_56
·
Germany
Most Finns know why the borders were opened for Soviets in 1944, the Finnish school system is excellent and those who didn't pay attention in school have seen the film by Åke Lindman, "Tali-Ihantala 1944", which I can only recommend

The context of why the man says this in the clip is certainly not clear to everyone, hence my reference.

https://youtu.be/VoEN9H383xQ

芬蘭正式落閘禁止俄羅斯遊客入芬蘭
Finland will shut border to Russian tourists from midnight
https://www.reddit.com/r/europe/comments/xr64bu/finland_will_shut_border_to_russian_tourists_from/
俾人炸返轉頭就差唔多
好似係延遲完結動員(延長動員)唔係延後動員
2008年俄羅斯超級總理普京同普京傀儡總統梅德韋傑夫一齊侵略Geoegian
今次擺低幾多野?應該數唔切
俄狗等比人拆骨
拆十個八個國家
又話唔准撤退
返到去會唔會軍法處置
Giotto 日常生活片流出
根本一早就要撤退.
而家先突圍, 根本係傻.
要問責親自指揮果個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞