[D219-] 抗俄衛國 143: Slava Ukraini 北溪收皮 俄羅斯炮灰上陣

1001 回覆
27 Like 7 Dislike
我認為會. 係睇幾時佢個位唔穩, 就會.
呢樣你唔洗反駁我, 純綷主觀睇法.
啱聽就聽, 唔啱聽當我放屁.
德羅比舍韋已收復
萊曼應該無懸念
萊曼一役最大收穫係殲滅唔少偽軍
偽軍戰鬥力唔少比俄正規軍強
叛國者, 處決啦.
https://twitter.com/nexta_tv/status/1575878794518200320
老老實實,而家俄羅斯就係當年納粹一樣,唔打到首都唔會收手
澤仔要真心感激2014年後的兩位前任,係佢地搵北約重新訓練軍隊至擋到第一步攻擊
等等, 呢條咩片黎? 而家唔係個個搵方法著草咩?
走晒出黎, 齊齊收徵兵令? 條片好奇怪! 會唔會係....

我諗普京未敢核平基輔,最多係核平烏克蘭運入武器港口或者鄰近波蘭部隊集中地區
但即使係咁已經相當嚴重,拜登想息事寧人都好難
嗯....不如, 你望返上面, 到底之前討論過啲乜先.
無人去責備過任何人, 包括澤仔或者拜登.
只係陳述緊一個事實....大家各有難處, 結果做唔成.

無人馬後炮, 因為本來就唔係討論呢樣野,
只係借用情境去回答另一個問題.
你跟返條path追返啲對答就明我講乜.
陸軍比黃埔系攪到臭晒 國防部要用邱國正就知民進黨冇人可以用
不過最近好似有聲音(美國)叫台灣陸軍快D改革
海軍最近個次台海危機之後終於肯面對現實 肯改震海計劃唔再要求4530神秘噸位
至於空軍就冇咩好講,支那日日都幫空軍訓練,係無人機真係太落後,早就應該發展軍民兩用
但其實台灣最脆弱係訊息戰,民間大多數電子野用中國野,有晒後門,極容易就比支那hack到再打訊息戰,上一次台海危機,剩係張P圖都已經嘈左2日
佢成日都響呢個post 貼俄嘢咩立場自己諗
沈一鳴真係死得太慘
仲有台狗真係民智太撚低
帶風向話都冇咁易
啲新聞質素又差全部嘩眾取寵式標題
支支一粒飛彈車落空地已經可以嚇到投降
台海危機都算係好事 比台灣人知道有咩不足
最大不足其實係心態 成日覺得唔會打過黎
黃埔系高層覺得有美國支持 所以用番以前蘇聯個套就得唔洗改進
平民覺得兵役唔好攪我 以替代役為榮
當要改進就話美國係唔係要台灣人打絞肉戰 大佬你自己屋企比人入侵仲諗係唔係要打絞肉戰
依家俄佬自已後院開始失火,哈薩克亞美尼亞到喬治亞通通開始唔比面
白俄盧卡申科呢條絕對仆街依家見冇so又反口,取道白俄打基輔已經冇可能
波羅的海三國人少但全力援烏,實際上都係救緊自已
摩爾多亞更加唔想烏克蘭真係失去晒南部,自已就肯定下一個被佔
俄佬周圍搞好多飛地,依家一個個開始唔怕佢,跟住十年有排亂世
依家普京無形中自已中門大開,比美國佬上佳藉口直接插手
呢D奉大義之名搞散大對手的機會真係百年一遇
經呢一戰俄羅斯作為強權地位肯定衰落,連人口都好大危機
餘下就係集中中國
黃埔系成班統派仲諗咩靠美帝
一開波就學14年烏海軍咁投降啦
仲有藍綠都係垃圾嚟
綠狗內政一pat屎日日淨識抗支保台但照放住國軍擺爛
政治鬥爭就叻
最折墮係最近選戰落哂下風
九合一又準備輸獲金
又可以俾美國研究
綠營而家已經叫對國軍好 軍備以前仲差

正常地方係執政輸 無乜人中意由同一個政黨全面執政 而且地方一向都藍>綠 14年係例外
提督自己都有引用戰爭論的:軍事乃政治延伸,身為元帥,做埋革命軍指揮,你唔好講俾我聽政治操作呢家嘢你識條鐵呀

軍事專家可以唔參與,亦唔應該參與政治操作,但個game點玩係一定要識。唔識就唔配當一個現代軍隊的高級將領。

以上講笑唔好太認真
一個林智堅令班綠狗露哂底
九合一預計成個中北部輸清光
加上經濟已經奶緊嘢
24年冇抗支保台玩架喇
一個林智堅班綠狗口面幾撚難睇
鬥台大鬥學術輪理會鬥東鬥西
依加連美國大學都鬥埋
以前成日話國民黨手段那渣
依加學哂人哥套
普京自己都知,所以宜家要死都要將最後的籌碼都押出去,希望爭取到奇蹟性的軍事勝利,挽救陷於崩潰邊緣的普京王朝。
綠營執政加唔少國防預算
最重要美國信佢,肯賣軍備俾佢
軍備上其實好過開戰初期既烏克蘭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞