[D219-] 抗俄衛國 143: Slava Ukraini 北溪收皮 俄羅斯炮灰上陣

1001 回覆
27 Like 7 Dislike
台灣媒體比支那壟斷晒
國際視野點會高
台灣Yahoo係親支大本營,見啲發言普遍係on99

巴哈啲人正常得多
幾舊水買條人命
咁玩法不如捉d女去做雞仲賺
Tu-95對住北約防空
其實早幾日都講左
北約一早派維和部隊
普京已經鳩縮隨時唔會開戰
而家北約無得再縮
俄佬一用核都再姑息養奸
其他有核武既國家一定會有樣學樣
世界秩序大亂
俄羅斯啲航電
循例要睇內部同拎數據
美國未表態支唔支持佢入北約
魷魚遊戲??
https://twitter.com/juliadavisnews/status/1576032417856778240?s=46&t=EitIFifrRGgBtqAUbNmfCA

CPAC 竟然將四地寫成係俄羅斯吞併被烏克蘭佔領嘅地區

雖然最後delete 咗tweet
直接wts過去
呢種言論同睇完Save HK同香討之後話香港人都係智商低差唔多
睇啲yahoo新聞,中天啲評論區咪多弱智
但其他主流媒體,或者政評軍評片討論區,下面啲留言都係撐烏多
通常都係國民黨支持者/紅統
早幾日都講左
北約當時信唔過烏克蘭.
普京如果打而烏軍投降
北約係咪代替烏克蘭同俄羅斯打?

更何況, 除左美國有情報,
其他國家都傾向相信俄羅斯係虛張聲勢
因為情報話俾佢地知, 俄軍根本無準備打仗.
呢個係事實, 無人諗過普京會喺無準備下開戰.
正常人係唔會明白普京諗乜.
過去既時空與今日完全唔同, 唔好用明朝劍斬清朝官.
呢度成日都係咁
Share 一兩個極右言論就當所有右派都係親俄
柒撚到唔想睇
咪係度歪曲歷史
美帝開戰初期係評估烏克蘭幾日內被滅國
叫澤仔走佬組流亡政府

當然會同意美帝一直有開天眼幫烏克蘭
但北約當初如果肯強硬回應
可以避免到戰爭唔洗死咁多烏克蘭人
都唔只係一兩個啦,巴打

https://twitter.com/dominiquetaegon/status/1575861690532388864?s=46&t=EitIFifrRGgBtqAUbNmfCA
英國GB news 嘅代表

Donald Trump Jr., Rand Raul, Ted Cruz, Ron Johnson, Josh Hawley, JD Vance, Matt Gatez, MTG, Bannon, Mike Flynn, Nigel Farage, Jack Posobiec, Charlie Kirk, Candace Owens, Tucker Carson, Jesse Kelly, Roger Stone 依啲都唔算主流?
你當時用乜野理由去做你所謂既強硬回應?
直接美國vs俄?
我係講開戰前. 美國話俄佬會開戰, 但其他國家唔多信.
你講緊開戰後, 美國評估烏克蘭頂唔得住.
排好時序, 我同你講既無衝突. 分別只係在於會唔會開戰前駐軍.
But, 如果北約各國開戰前係唔信會打, 得美國信, 又點駐軍?

咁如果淨係美國駐軍, 又得唔得? 當時拜登剛剛先柒左一獲阿富汗,
佢想駐軍都未必過到國會, 甚至民主黨都未必支持佢,
以當時既美國民意, 拜登話駐軍實被人屌到爆.

你要考慮返嗰刻個時空, 唔好用明朝劍斬清朝官.
正如香港yahoo
果到有建制嘅人睇場,好易帶方向
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞