[D219-] 抗俄衛國 143: Slava Ukraini 北溪收皮 俄羅斯炮灰上陣

1001 回覆
27 Like 7 Dislike
個concept 錯晒,和平唔係靠呢次佢唔開波就會達到,俄狗咁多年作威作風都死唔少人啦,今次唔係烏克蘭咪下次其他地方,有分別咩?

重點唔係所謂避唔避免到戰爭,而係可唔可以重整國際秩序/玩法,宜家東歐北歐防俄陣線已成,平時用幾多錢都買唔到,能源又有代替品連條管都炸埋,俄佬從而衰弱至少中短期退出國際舞台

跟住強國就獨力難支,同西方對俄演習講一次共同行動,亂開台灣波只會加速亡黨亡國,呢個先係對世界最好既結局,宜家已經做左一半,所以唔係打唔打仗死唔死人既問題,唔用武力做低中俄呢個世界係唔會有所謂和平
大量中國網軍打緊資訊戰啦
不斷借俄烏戰事鼓吹投降論
台灣投降平仔就稱帝統一移平6國咁啦
派人來緊係唔係打,當係人循普京未唔夠用核,無左用核呢招,起馬穩定到個局勢,你核打擊NATO 等於宣布核戰。
普京冇諗到民意因素,係諗唔到烏克蘭2014年後重整軍隊真係咁成功
單係VDV團滅已經預示場仗冇佢諗得咁易打
同埋開倉派武器呢招證明極有用
佔領區依家有好多地下武裝活動
聯合國就算吧啦,一個奶共腐敗垃圾組織
得罪講句
如果開戰初期
澤仔唔係企硬唔走
烏克蘭一早崩盤
契弟協住餘威同台灣開波

姐係點解美國會強硬回應台灣威脅
不斷派軍艦係台海航行一樣
如果美帝好似烏克蘭開戰初期做法咁打到黎先做野
根本死得
不過你話美帝比俄烏開戰初期有進步就係真
台仔點同烏仔比,俄都要幾日先叫掂到基輔層皮,解放軍入台北半日夠未?
台仔隨時仲衰過烏仔
共諜多撚到
澤仔上任咁耐都不斷清緊d烏奸
台仔真係唔敢講
登到島都代表台灣海空軍岸置反艦導彈收晒皮
香港地盤佬領先世界
係咪等緊烏克蘭比戰術核武最少炸一次先
咁美國先會插手
定係呢一下美國都有能力阻止
要等俄佬發癲
2022年嘅普太淋已經唔可以用理性去諗
一係烏仔行入去俄佬地,之後俄佬射核
蔡英文同民進黨算數

p.s. 憎國民黨
愛沙尼亞禁以色列俄羅斯雙重國籍公民但愛沙尼亞俾只有以色列國籍嘅以色列人入嚟,以色列政府唔敢出聲

以色列
巴勒斯坦

芬蘭加入立陶宛、拉脫維亞、愛沙尼亞同波蘭行列,芬蘭正式落閘禁止俄羅斯人進入芬蘭共和國
https://lihkg.com/thread/3165078/page/1
台灣天弓三型 愛國者三型 鋪路爪 雲峰呢堆嘢勁過未開戰嘅烏軍裝備幾多
雄風3快海王星成倍有突
烏克蘭個情況都唔差得遠
1.烏軍一樣大把俄諜,今個禮拜都仲有俄諜
2.中國同台灣講同一樣語言,俄羅斯同烏克蘭基本上都係
3.打到嚟屋企國民自然就會有戰意
4.台灣有陸配, 烏俄人口都有互相婚姻

當然地理/對手都有唔同
解放軍單兵最少有光學瞄具好過俄狗
但你講嘅嘢臺灣唔會差烏太多
打到嚟果陣一樣會清

呢單野好似唔關巴勒斯坦事
唔關巴勒斯坦事
歷史上有堆猶太人長居俄羅斯,但為數唔多
其實烏仔2015 年開始一直係戰爭狀態
一直keep住不停同克里米亞、頓巴斯既俄仔民兵打
起碼軍隊以戰養戰keep住作戰狀態

台仔就相反
而家d服兵役頹撚到
仲有唔少人用各種理由逃避服兵役
仲未計軍隊被滲透
戰力真係打晒問號
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞