[D219-] 抗俄衛國 143: Slava Ukraini 北溪收皮 俄羅斯炮灰上陣

1001 回覆
27 Like 7 Dislike
Kazakhstan
Kazakhstan
a very nice place
班連登陰謀論家,講d論點全部都差唔多,但奇就奇在佢地會用歐美社會既價值觀黎分析俄羅斯唔會做

獨裁政權/當權者,連人民既性命都只係數字,更何況幾條氣管?國家只係佢既私有品,反正錢唔係佢出,國家再冇錢都唔影響佢既奢華生活。
日本係真正嘅多難興邦,發奮圖強
(地震,痴住大6 北韓俄佬)
俄佬真係成個精神病人咁
其實冇
from wiki
自由之家報告稱,2009 年後民主治理持續惡化,理由是媒體獨立性下降、改革停滯不前、最高層濫用職權以及地方政府對中央政府的依賴增加[65]。保加利亞仍被列為「自由」,其政治制度被定為半民主國家,儘管分數不斷下降,民主指數將其定義為「有缺陷的民主」[66]。
北溪?我認為係普京做既
只有普京有誘因,其他人無

有樣野你講得啱,蒙古大汗係唔會在乎手段
只要簽約人死喺鐵蹄之下,就唔需要守約
係,波蘭唔知佢太保守定驚一開波講用核還擊嚇親全世界,所以先話用常規力量介入。

但俄羅斯出核武的話,北約同美國唔攞番同等級的武器還擊的話,對俄羅斯毫無阻嚇作用。
題外話蛾狗真係用嘅戈話最開心應該係以色列
攞正牌射伊朗
其實我都覺得一定會扔戰術核彈
但歐美唔會核還擊變核戰
佢地冇本事毀滅晒俄羅斯所有核武
隨時都會半妥協比普京落台階
唔會啦 2014 克里米亞咪食咗甜頭 結果2022呢
今日割五城 明日割十城 而得一夕安寢
佢下下射彈就咩都比佢仲成世界
我同意反擊架
但美國走漏佢一隻核潛既話
後果想像唔到
除非佢有把握
美國肯唔肯用自己黎賭黎幫烏克蘭
之前借蛾兵鎮壓示威者
托卡耶夫係權謀大師黎,借力打力,借俄軍奪咗兵權就反水。
普丁反正咩都輸晒
不如亂黎射幾粒核彈搏洗牌
Bulgarian minister says his country won't give Ukraine heavy arms as long as he's in power

咁如果佢落台或者死咗呢
嗰班好多係五毛 唔係蠢咁簡單
保加利亞星期日大選
https://abcnews.go.com/Business/wireStory/bulgaria-hold-election-overshadowed-war-ukraine-90689915
The early election comes after a coalition led by pro-Western Prime Minister Kiril Petkov lost a no-confidence vote in June. He claimed that Moscow used “hybrid war” tactics to bring down his government after it refused to pay gas bills in rubles and ordered the expulsion of 70 Russian diplomatic staff from Bulgaria.

The war in Ukraine was among the main topics in the campaign and calls by the leader of the pro-Russia party Vazrazhdane, Kostadin Kostadinov, for “full neutrality” of Bulgaria in this war are attracting many voters as latest opinion polls predict that the group would gain 11.3% of the votes, up from 4.9% at the previous election.
如果呢條必勝formula 咁work,一早大把核武國/蘇聯個陣已經用左,邊駛等今日,淨係鬥大膽就嬴,你實唔敢搞返佢,咁每個有理智既領袖一早入侵晒全世界,睇清楚,係有理智既先更加會咁做,只係最多唔直接入侵其他核武國。但啲小國一早無晒
哈薩克同俄羅斯兩國係平起平坐,哈薩克同俄羅斯兩國合作互惠互利(互相利用),哈薩克完全冇欠到俄羅斯
如果俾俄核訛詐成功
只會食過返尋味
而所有國家會爭相研製核武自保
二戰後秩序就會完全改變
一定會核反擊 呢個係最合理既推論 爭在係點放核法 因
哈薩克同烏克蘭完全係主權獨立國家,唔係俄羅斯私人財產
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞