[D219-] 抗俄衛國 143: Slava Ukraini 北溪收皮 俄羅斯炮灰上陣

1001 回覆
27 Like 7 Dislike
蛾狗已經同阿富汗政府軍無分別
呢d 地方都仲係部落文化

當出丁同大汗打仗
班人驚答no會被人捉去坐監
所以先有7成yes
老實講依加嘅台狗=2014前嘅烏軍
爛泥扶唔上壁又怕死又盛同烏克蘭人冇得比
加上美帝海軍有嚴重問題就係造船速度太慢
一年先整到兩艘半柏克級
之前新聞仲話依加連maintenance都唔夠人同速度
對比9月頭見到支支一個大連船塢可以同時整5艘052
最後想講美軍所有軍種招唔夠人 得25%入伍率
真係兩國決戰嘅話好撚危險
傳普丁深信國內有多達2,500萬可動員軍力 可接受50萬俄軍陣亡

click之前請留意, 呢單野係由General SVR Telegram channel講,
佢聲稱喺Kremlin入面有針. 由英國Daily Mirror引述, 再由經濟日報引述.
到底General Svr有幾可信, 自行判斷.

https://lih.kg/3164339
2027點會打.擺明無料風水佬講法
1) 依家中共都被制裁到死死下. 過多兩三年更無錢打.
2) 而且俄佬死左,西方再無牽掛.全力反中
亦再無有能力盟友反美.
仲有機會打台??

中共攻台, 最佳時機係俄佬真正用核武之時.
因可借中共都參戰, 同時核威脅各國,不可支持台灣
用全球核戰,賭美歐退讓
迫美歐同中俄傾.
軍方都話不如主力用轟炸機掟asm算撚數
https://warontherocks.com/2022/09/defeat-chinas-navy-defeat-chinas-war-plan/
你又唔俾武器, 我點動員?
…有空投傳單警告喎

好似係
割韮菜就遲早到香港 其實已經做緊
會唔會發動戰爭打台灣係另一樣野
你問錯人啦, 有關政治操作, 去問特留尼西特啦,
問個提督做乜春. (趾高氣揚大條道理mode)
講笑啫. 我諗澤仔初頭12月嗰時真係唔信,
但臨近2月, 普京部隊調左去白俄, 澤仔應該未信晒但開始擔心.

建議唔係俾澤仔, 係俾香港既巴打 (睇返上面)
澤仔因為佢一早唔信, 無準備, 所以一切都好臨急臨忙.
個處境其實係警告香港人, 唔好唔信邪, 以為共產黨唔敢郁你.
走佬既野早做準備.
俄軍主力去晒南部戰線
幾支戰鬥力強嘅空降兵去防守赫爾松
所以你話俄軍指揮條友幾on9
空降兵係進攻利器 應該用來做突進攻擊
防守要搵炮兵工兵為主嘅部隊
俄軍完全調轉
唉屌
到底台灣幾時先至可以出到個波羅申科
Daily mirror
曹興誠搞結果比人屌搞義和團
呢樣大家都知
2014年後烏克蘭其實一直想美國俾多啲軍援,
但美國當係局部地區戰爭俾啲唔俾啲,
係去到2022年開戰先慢慢大規模俾.
標槍同刺針好用, 但只能防衛反擊, 唔夠火力反攻
一開始澤仔佢地真係打得好辛苦.
…ok
KMT 民眾黨 my Taiwan
係得藍白屌佢姐
柯P又串尻曹興誠
點知比曹興誠屌番 心涼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞