PD / 快叉火牛集中討論區(10) 唔見晒之前D POSTS?

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
咁由佢 你地旅行帶咩gan
正解,我都有一個,去旅行用兩腳,成日跌落嚟冇電到,結果之後要帶拖版

旅行用分離式最穩,尤其Euro plug,未必隻隻都fit位
我見都有分離式pd 主要係驚太多配件唔知放晒係邊
隻Momax um28好似好少人講?
雖然得100W,不過4c2a有埋Qi其實汎用性幾好,仲可以好似你講換線去旅行
都無辦法,旅行一定係用個細收納袋裝呢野charger, 電線etc
去旅行換線彈性D,反正都係一個袋裝曬所有線材
想買隻8字頭GaN旅行用 Gs140 fit晒要求但見上面話好熱
65w嘅充緊電時都會暖暖地 Gs140係熱到點 定over 100w都會熱
最近都諗緊買旅行charger
點睇gp個隻?
見佢細細隻有啲想買
邊到做到2舊水?
市面有邊隻8字線 好用?
純粹都係charge 兩錶兩電話,最多加多個尿袋
唔洗推notebook

我琴日響黃金地庫A Grade買咗$850,係新版
個盒仲寫緊2022-06
不過隻牛印住2022-10-11 ver. 3.2
係囉今時今日唔係GaN嘅牛一有對比就會覺得好重,如果係拎出拎入拎去旅行又真係爭d
8字線個人覺得無咩需要靚,好低一兩百watt對呢種線嚟講係好低火
(米奇線都仲叫做要諗吓粒fuse)
之前用過verbatim, 1c3a, 用咗無一年usb-c 位已經壞撚咗
仲有咩牌子信得過
Ego 240w 唔知做乜鳩成日叉電都好撚熱
早幾日插枝usb 燈幾個鐘 個制好似著火咁 第2日usb 個制已經用唔返
Apple watch 又係 明明100% 一拎上手就發覺好撚熱
係咪有問題
唔係想搵個叉到laptop又多type c 同usba頭都唔撚買佢
Belkin 65W 雙typc c 間唔時叉叉下停左唔比電係咩玩法
穩陣放喺第一位嘅話Samsung 65W
直接成個插頭插牆的?怕鬆
同埋得三個口

要買啲八字線 四至五個口的
各位巴打Momax UM33 點睇
星際
US8UKW,個價對我黎講其實幾吸引,我20w都夠用
床附近得一個蘇位,又唔想加拖版用佢可以差電加風扇/燈。但以往呢種設計都好易壞,床頭著火怕自己變燒豬,google又冇開箱/討論
家用唔建議 插隻萬用 再加個GaN la
我自己旅行就用 Anker PowerPort Atom III Slim, 1C3A夠用, 同時c口差android/尿袋, A口差iphone / 相機電池, 加條8字線去旅行一流, 番香港換番英規頭又繼續用
旋拍個價仲低個Price
想知係咩玩法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞