PD / 快叉火牛集中討論區(10) 唔見晒之前D POSTS?

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
咁貴不了
想問隻belkin 108你地點睇?比起verbatim 邊隻好?
態度正確
呢個價位不如畀多少少gs200
其實係咪隻隻都貼牌黎
但GS200 一個 USB-A 都無,如果想叉舊機有少少麻煩
所以我買咗belkin
不過兩個A夾埋得12W有少尷
廿蚊買條otg轉線好過啦
特別係啲簡單usb電器(燈仔/風扇嗰啲)
直頭插gan type a頭有時會差唔起,用轉線反而穩定啲
都未計type a只會慢慢被淘汰
AC200V-240V
去旅行AC110V係出唔夠火數定直情用唔到
呢隻full load熱唔熱?
Type A 有咩嘢要用大電差
未又係5v1a
問下,大家啲cable 通常買幾長?出trip 執野先諗起有啲酒店啲socket 位可以好濕鳩,1m 未必夠長
可能要執長中短各一條先得
1.8
有一部份野一定要QuickCharge先夠推(3A)而又唔受PD
尤其係無線Qi叉座嗰類
lightning 3m
啱啱行過星際見EGO 120W Display 個隻賣緊$498
牛魔王d 野得唔得?
剛剛星際1/F買左$438減咗價好抵!
唔抵玩
120w唔係gen,240先係,同埋240先780左右
要120左右可以睇其他牌子/model
會爆炸
巴打係ssp邊到配?
有無咩brand 介紹?

請教吓大家邊個好啲
想拎嚟叉laptop
叉咩laptop? 65w?
只可以用單頭,其他位插嘢就大家share Laptop可能唔夠力
Dell must be 60W or above
Lenovo banned to 65W max, otherwise its mosfet will burn
If Macbook, either too little or more than above
So which notebook you are mentioning?
充電器under$500, 有乜好選擇?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞