PD / 快叉火牛集中討論區(10) 唔見晒之前D POSTS?

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
用左2個月答唔到你, 冇壞冇出現過問題
一隻放公司, c頭長插差電腦, 另外2個c頭差電話
屋企個隻, 收工番去先差一陣, 冇長插任何食電野
屋企想買多隻差其他野但係又唔使240W, 所以先諗120W, 不過ego隻120w好似唔係GaN
唔該巴打
Promini GT150係咪好野。

要差MacBook,電話
Ego條線同轉頭係咪要另外買
想問下gs150會唔會好熱?
以前聽140好似幾熱下
差唔多價位又有 verbatim 200w
好難簡
請教
本身想買隻100w咁上下既充電器
可以一隻插晒開switch 行dock mode(65w) 再加隻14"外置mon
本身見呢隻ok但個個都話用兩野壞
https://m.price.com.hk/product.php?p=475325&ct=review

咁想問下牛魔王SG510GX好唔好
會唔會爆炸
Model: EX220
PCB Ver.: V3.2 (2022-6-20)
Input: 100V-240V 50/60Hz 3.5A
Type-Cx3 Output :5V/9V/12V/15V/20V@5A (PD3.0 Max.100W) , 3.3V~21V@5A (PPS Max.105W) , 5V/9V/12V/15V/20V@5A(QC5 Max.100W)
USB-A1 Output : 5V/9V/12V@3A (QC3.0 Max. 36W) , 3.4V~5V/5A (SCP/VOOC Max.25W)
USB-A2,3 Output : 5V/9V/12V@1.5A (QC3.0 Max. 18W)
Total Output: 220W
Turbo mode Output: 240W (Chipset run below 70°C)
Size: 110 mm x 83mm x 32mm
Weight: 410g
Contains: EXINNO Pro, Warranty, User manual, 3xAdapter,Extension cable
Anker除左貴冇乜特別
gs140 成日叉叉吓自己熄,要啪電掣再開先用到
USB-A?
三個 type-c 頭都會咁
似壞
ASUS 100W 3-Port GaN Charger
華碩台灣牌子應該穩陣
但係唔多覺YouTube 有review

https://www.asus.com/tw/accessories/adapters-and-chargers/asus-adapters-and-chargers/asus-100w-3-port-gan-charger/

做到咁似貼牌貨嘅好核突
人地攞2022 reddot design award
香港有得賣?
v記65w用咗年半用開嘅type c port壞咗
平時先差開25W 冇諗過咁快壞冇留單留盒
日本旅行用既叉係咪都係呢個POST, 定有另一個?
一般高中階火牛都有國際轉插頭, 買之前check 下清楚有冇跟
如果你講緊gan快叉有得換頭個啲就係呢個po
Minix, promini, ego都有出
第一水240W 使用量高會有高頻電流,
之後出收新版回收換貨已經解決問題。
但係要留意部分延長線同國際轉插會卡住,
插唔到就唔好格硬黎(唔清楚新版解唔解決到),我換完冇事
蘋果有隻mophie 120w 3c1a $798
https://store.apple.com/hk-zh/xc/product/HPZE2B/A
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞