PD / 快叉火牛集中討論區(10) 唔見晒之前D POSTS?

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
呢樣難d
細過佢既都賣緊7-800
跌到7百都好
等得黎都停產喇
唔急用
出多個PD3.0版本後可能會嘅
單port出到28V5A俾laptop
而家咪pd3.0
你講pd3.1吓?但個協定仲未定好
暫時仲係得最高140w
分分鐘等埋單port240w個陣先會更新
ego 240w 係我主力用, 真係幾好用
唯一後悔係一開始買
8百先算合理dd
ego 240w 係我主力用, 真係幾好用
唯一後悔係一開始買
8百先算合理dd
係呀sor記錯,係3.1
因為已經有部份laptop用緊28V個profile,尤其係MacBook Pro 16",市場係有少少需求
唔好意思,火牛野唔熟,想問下如果想叉2 部iPhone 1 隻智能錶,1個尿袋,1部laptop,應該買幾多W?

Laptop 可以用type C 叉嘅話,條線應該係USB-typeC 定就番火牛個輸出用typeC-typeC 線?
咁多樣野一齊叉應該都要200w+
laptop 快叉一定係c to c, 不過都要留意條線係support 幾多w, 或者有無其他配置
應該未必全部一齊叉嘅,可能最多2 電話1 尿袋咁,laptop 應該另外再叉,咁嘅話120W夠嗎?另外如果買120W 嘅火牛,c to c 條線應該揀番120W? Thx for reply
120W同時差就忟D
唔同時夠曬有突
C TO C揀100W都夠用/USB4既線之類
Thx for reply
造工/隔音做得唔好, 實際操作無乜影響
主要都係心理問題
最吸引真係條線同轉插
wall mount/駁線
屋企/工作/旅行
一隻牛搞掂哂

可惜一開始既價真係過唔到心理關口
依家買左其他牛,幾好用又懶得換
最緊要安全 暫時用咗幾晚都無事
唔太尖聲接受到就得
三星有期d跟機牛嘯叫聲大到癲
好在都係要好細心先聽到
三星都咁
師兄 買左咩牛?
想入手
而家最平780好合理
牛魔王tx1200
最少有2C3A 又平得呢隻
坦克巴🙇🏻‍♂️
細細個就睇你啲MacBook post
我都想入手ego 240w
但睇到樓上有巴打話冇接地線 有機會好似MacBook唔用extension咁漏電
想問若果我用埋ego 240w跟機嗰條extension cable
重會唔會漏電?
嗰條野第三腳都仲係膠
隻牛本體得兩個接觸點無接地的
我有用佢叉14"MBP不過無一路叉一路用,唔覺/未覺有震
不過好似聽過會 (當然)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞