PD / 快叉火牛集中討論區(10) 唔見晒之前D POSTS?

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
睇 notebook 火牛幾大
我自己 1 notebook 2 iPad 3 電話 都係用緊隻 100 W 2C2A
唔夠差最多叉慢 d

電話正常 20W
IPad 最盡 30W
輕薄 Notebook 正常大約 45-65 W
尿袋一般20W-45W
明白

嚟緊會去加拿大
想麻煩你睇吓佢送嗰隻旅行轉插
係齋兩隻扁平腳 冇第三隻腳
定係三腳? 第三隻腳係膠定金屬

我見ego 240w幾好
又送extension cable又送晒啲國際轉插
個input voltage好似都寬
所以先諗住買
啱啱自己睇咗
佢加拿大個轉插都係兩隻扁平腳
冇第三隻腳
你係怕唔安全定係純粹唔想部MacBook震?
MacBook的話你要用原裝+線先接到地
而type-C牛真唔多會有
或者thunderbolt dock嗰類成幾百W牛都有
其實Apple 加拿大嗰款extension cord都好似得兩腳ungrounded
我諗我遲幾日都會去買ego 240w
定係等多幾個月 睇吓有冇新product或者等佢再跌價
屌…
Apple Canada版extension cord係有三腳
Usb標準根本冇接地
type-C好似四個角四條pin個GND只係去power supply,而外圈就走外殼,姐係要你隻牛去自己接地
平時得百幾二百watt其實安全唔成問題
不過上面講緊延長線係我懷疑條線唔接地會有某d國家係唔合法,因為入面行緊110v/220v
btw我意思唔係唔俾用嗰隻,而係過唔到某d驗證
而佢地響水線延長線就係因為要額外拎多一重認證,如果唔係入唔到某d企業辦公室(應該係保險問題而唔係法例)
總之全部都無考慮你插MacBook嗰時震唔震到手,佢係夠安全就算
EGO EXINNO 300W 登場!
超越自我, 唯有EXINNO 可以

當對手以為可以超越EXINNO 時, EXINNO 已經一早在終點等待.
"最新全球眾籌項目 270W Zeus charger 竟然與EXINNO 240W在比較"

1) 全球最大輸出及最小體積的300W充電器
2) 全球首款6USB實時充電速度顯示
3)全球首款全快充 6USB充電器
4) 全球首款支持QC 5的USB充電器
5) 全球首款支持所有快充協議的USB充電器
6) 全球首創6USB 同時快充

300W 主機+ 3轉換插頭+延長線 全套
早鳥預購價HKD$1138
零售價格HKD$1488
預計15-1-2023出貨.
早烏優惠不可重疊其他優惠
ps:交貨日期有機會因各項不可抗理由影響推遲 , EGO 無法準確預測未來. 如介意請勿預訂.不設退款等條件.
年近新年, 有機會訂單眾多,未能在新年前按時寄貨. 將按訂購日期次序發出。

等500w先買
仲係3c3a
咁都唔放個pd3.1? 搵鬼買
冇咁多 device 要 charge ?
早幾日我都諗住買Exinno 240W
不過啱啱買咗個Superior
係咪有人望240W可以六舊買到,睇嚟有機會了

我諗個關鍵分別係第二隻type-C可以滿100W
其他情況分別不大,同埋無28V profile收人千幾做咩姐
我不如同一舊機分開兩個插蘇算啦
之前想買120w
不過諗落比多少少買240w
可以叉埋notebook 唔洗煩
除咗貴仲有咩要後悔?
如果唔夠插蘇尤其係旅行,我就咁拎一隻240W真係解決好多問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞