PD / 快叉火牛集中討論區(10) 唔見晒之前D POSTS?

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
如果65w/100w夠用就verbatim新版 170蚊左右
可以睇下minix
2隻我都用緊超過1年
唔建議買ego 貴到on9....
有邊隻gan wallcharger係後面插8字線 / 米老鼠線入電?
最少1個A頭
想問下點分佢係version 幾
有冇 無綫充可以上30W或以上???
大陸機
話說小弟一直用緊既Gan叉電器早兩日燒左,類型係2C1A ,咁我今日就買左另一隻 Verbatim 65w(66716 ),因為原本係用緊同牌子舊款65w(66520),咁問題就嚟啦,舊版嗰隻 個USB-A頭 ,當我用 C頭既時候,佢唔需要重新分配,姐係斷電再充電,我諗佢既USB-A頭應該係獨立左出黎,咁我諗住 新買個隻 66716 都應該係啦..點知原來唔係同埋可能因為個分配問題,個USB A頭,對於我某D舊設備,會充唔到電…燒左個隻66520係完全支援到我所有舊設備、個叉電器100%冇壞,因為我屋企另一隻差唔多設計既都一樣

想請問各位師兄,有無一隻插牆式既Gan叉電器(2C1A 或者 2C2A都得),最好細隻D,佢既 A頭係獨立處理,唔洗次次用親C頭都斷電重新分配咁

抱歉抱歉,長文

行開15分鐘變咗咁
殼冇熱但聽到電流聲

國際標準係15w最高
得屌米個D有
無的了,而家大部分都係C2+A咁共用
多謝師兄
間間大陸廠都玩私有協定
一間廠一個標準全部唔通用
屌個 promini 旅行装勁難用 換頭勁麻煩 uk又話要攞支一字
批撳住佢先可以換 其他又冇嗰個凹位 要夾硬大大力用蠻力換 咁換法用多幾次都爛啦 都唔知邊個天才諗出嚟 忍唔住要去退錢有冇其他介紹
GS140?

唔知搵隻3c1a 當2c1a 用可否 solve 到你個 case? 我見有啲係 c3 同 a 共用,如果只用c1 c2 係咪可以唔斷 a 電?

利申未試過,純靠估
多謝師兄,呢一個方法係解決到嘅,我亦都有諗過,但係因為佢相對嚟講,體積都會大好多
點都好,感激你
好似唔錯咁喎
岩岩,$699 買左隻ego 240w V3.2
都算抵

https://satechi.net/products/6-port-gan-charger?variant=40160968736856
Satechi新出呢隻200W, 6C
C1 / C2 140W (PD3.1)
全插 65W/45W/20W/20W/20W/20W
6C 0A
gs150 la
140舊款
100w呢個價位,略貴
兩個牌子都未用過,答你唔到邊個QC好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞