PD / 快叉火牛集中討論區(10) 唔見晒之前D POSTS?

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
咩型號?
想買v牌 200w 諗緊買連ac線個條定一件過個款 其實有咩分別
睇你插頭位置同d叉電線夠唔夠長
之前上過架賣verbatim.不過冇咩反應

黎緊同代理商夾下.想真係努力推verbatim

同埋我自己都想換

而家用緊之前kickstarter買返黎既野.真係垃圾黎

想買隻穩定.同要充電夠快.又要俾埋notebook

我自己都要買兩隻
連ac線個個係咪就算去旅行用 換返其他米奇線就用到?

或者買個轉插
V牌200W 嗰款貼左張label係110-220下方話input 200-220V。即係不是世界電壓?
剛剛行過SSP,好似加曬價。V牌130W賣$380+,200W $480+
我v記 GaN 200w + 淘寶外接DC24v15a牛 兩者都有用 前者體積細但比較熱 後者有Display 不過就要外接牛麻煩好多
啱啱問個店員 v 牌200w個個唔係世界電壓 有d地方用唔到就算係用左轉插

最後買左v牌130w 因為佢係100-240v 到時旅行加個轉插就得 (上Carousell 去旺角一間買 320蚊就有)

Btw thanks 巴打
你冇正式門市個網又唔會喺google彈出嚟我諗好少人會特登去你個網度單丁買隻火牛
既然係oem貨
都冇話好唔好
自己就唔太中意呢個牌子
不過個包裝呃得下人
隻牛係寫200~240

唔係110~240
係呀.所以.我黎緊會諗方法推下.我都想賣下硬件以外既野

夾下單咁又好.乜都好
OK
賣法奧牌手機殼
好彩ching 提一提
本身想買200w 而家都係買130w
舊冇pps
新嘅oem,QC
Vina oem一律blacklist
想問下ego 240w仲有無鑊氣/伏?
嚟緊出trip,所以想買
要差macbook pro 14 100w
iPad air 30w
Samsung電話 25w
Samsung尿袋 15w
Samsung smartwatch
AirPods Pro

除咗佢,仲有冇咩選擇?
verbatim 有用佢入平33W PD牛同靚線,感覺不過不失。不過舊post一直係verbatim 吹奏大會黎
做乜鳩D post 唔見晒
明明所有款同xpower一模一樣嘅oem貨 唔知點解會吹verbatim
主要都係包裝好
同埋本身係日本牌子(出電話配件呢part就唔知仲係咪日本啦)
有冇搵打手就唔知啦
唔小心買中舊版可以返代理到換貨
其他都冇咩伏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞