PD / 快叉火牛集中討論區(10) 唔見晒之前D POSTS?

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
Vinacn OEM

Normal behaviour

Goto repair and get a new one and sell in Carousell.
想問有冇向地下出嘅插頭款?
款款都係同插座一樣水平出
但我條電線要貼牆走
Belkin BOOST↑Charge Pro USB-C + USB-A Wall Charger 32W
向下
係咪插得唔好或者蘇底有事
用得
平時d電腦牛都係咁
用唔到先係有問題
平時大把牛都會插個下都會有黑腳
X power都有 但都係一9樣
買咗ego 240w,一開出嚟本體已經連住咗uk插,本身拆極都拆唔到,之後先留意到原來上咗粒縲絲,佢d插唔係本身已經有安全鎖,點解唯獨uk插仲要上多粒縲絲?
咩 version? 用緊舊版唔覺有
有冇圖睇下
佢係黑完之後有一兩個頭用唔到
想請教下係咪依家既快充火牛都义唔到ps5手制,我之買左個4 port位,usb a係qc 3.0就义唔到手制,想問下有冇d 有2-3個usb c快充位又可以有1-2個普通既usb a位可以差番d舊野
Apple 20w
NATIVE UNION仲做緊bf 7折
快買
slimq 200 w 差部Macbook得唔得呢
1. USB-C1+USB-C2 – 45W+18W, 63W Max.
2. USB-C1+USB-A – 45W+18W, 63W Max.
3. (USB-A/C2 – DC 5V/3A, 9V/2A, 12V/1.5A)
4. USB-C2+USB-A – DC 5V/3A, 15W Max.
5. USB-C1+USB-C2+USB-A – 45W+15W, 60W Max

2C1A嘅配電,想問下點解:
4. 插2個頭得1個15W?
5. 插3個頭得45W+15W?
C2 同USB同一路供電
um.....即係點?
你想像下一隻火牛入邊有兩隻火牛
A 比 C1 (45w max)
B 比 C2+USB (18w max)
ic.....tks
但咁樣怪怪哋唔多好,4跟2好啲起碼萬一C1壞咗都頂得下
想請問下現時係咪EGO隻240W最多位同最高火數?
有無巴打用緊EGO 150W
有無咩評價會唔會好似240w咁熱
想問下如果長期macbook 插住usb c mon , 一條type c 連供電個種, 會唔會傷電? 要點保養舊電?
一兩個禮拜放電一次
用到20 30%
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞