PD / 快叉火牛集中討論區(10) 唔見晒之前D POSTS?

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
咁係你用唔晒六port姐,只需要三port買六port後悔可以怪邊個
我自己嗰隻240W係俾公司位枱頭,經常有勁多野同時要插所以唔會過多
carousell?
780喎ching
price.com最平都要799
即係699
正如我得macbook air, iphone, 尿袋
最後都係買3 port GaN 算
唔值得買貴幾舊用唔著/用唔盡
我意思係2023年都嚟緊仲要咁多A嚟做乜
吓...
你用得晒咁多個port 用得晒咁多watt
240W都已經唔算大啦
Size: 110 mm x 83mm x 32mm
細過手掌加手指啪埋...
Weight: 410g
重輕過枝水...
上機hand carry手拎都重得啦

我又想知有邊個GaN charger細件過佢而有咁嘅spec
同埋, 如果你真係有咁多嘢差
一部laptop
兩部ipad
三部電話
呢度都有3-4kg?
未計本身你個袋同啲衫褲鞋襪嘅重量喎
240W Vs 65W*2
若果無我嘅事 我出返去先

咁你又真係用唔著Exinno 240W
BTW
嚟緊坐長途business
hand carry有10kg
我諗都好難超重
所以唔係產品問題
係每個用家有唔同要求啫

你自己喺上面話

PD / 快叉火牛集中討論區(10) 唔見晒之前D POSTS?
https://lih.kg/yhoQtiX

「佢出第一步嗰陣係威係勢

之後好多用家都後悔

都係建議睇定啲先」

我就係唔明有咩後悔
如果你話用唔晒/用唔著
咁唔係賣方/廠方問題
係買家mismatch自己嘅要求同件產品啫
有幾多個port,件野有幾大,同幾重,全部都係on paper spec唔會買完先知
如果有買家買番去先發現自己低估呢幾個「spec」而後悔,咁究竟其實有幾大參考價值
我自己用左隻240W一個幾月,仲以為有咩伏位我未遇到,純粹想知吓所以先問
坦克巴
我同你諗法相近
如果我買咗exinno 240W 到最後用唔盡
我會覺得自己柒咗, 因為件產品冇問題
係我唔知我自己要啲咩啫
其實佢講多句「後悔原來都幾大件,同埋六個port都幾難同時用晒」我會幾同意
我嗰隻話就話成日有野要插不過未必真係同時間chur電
有時只係插住唔同頭嘅線懶得抆抆插插去換
所以我會同意一般人真係分開兩隻三port去買個汎用性會好d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞