PD / 快叉火牛集中討論區(10) 唔見晒之前D POSTS?

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
有啲想試下 EGO 150W Mighty GaN

EGO 120同240趁呢排特價各入左一隻準備佈置
但係120W比較大隻, 想買另一隻細啲
笑撚死
我哋唔洗同啲傻鳩講道理
買左隻slimq 100W
插三個口同時充(兩部電話,一個電動牙刷)
時不時斷電又充
一買就中伏
總之買Momax啦
「總之」定「早之」
可能電動牙刷攞太少電,建議分開
我叉電話加ipad又好似唔覺有呢個問題
我仲買咗個65W喺公司叉laptop加電話 都無試過斷電
我都係見之前BF幾平先入手試吓
如果係咁既理由我無野好講
我見之前有巴打講同時充幾個
咩又係幫老母充手機
點知第二朝起身發覺無電到
比老母屌

所以我懷疑都係同一個問題
我充兩部都仲未試過斷電問題
slimq出名垃圾qc,似壞左
上個月有巴打講左一句
買左slimq唔會後悔
如果想差手提 有冇咩牌子建議??
見momax,都幾平 依家電話 用usb to type c 個快差功能半失靈 所以想買個快差牛

希望各位巴打提供意見
屌你唔識過濾架咩
上面位巴打應該都係同我睇左同一句野先買左
momax 我黑仔mode
買過兩隻65w
一年壞哂
認真,有時真係會
呢個 case 我響 momex 都試過

同埋 GaN 有時會有夾機問題,
所以我全部快叉線都有 display
momex 我試過叉 V牌尿袋完全冇電
但其他野又冇事

V 牌我又試其中一個 port 叉唔到某電話,
但其他 port 叉又冇問題
個 port 轉叉其他電話又冇事
Vinacn lor

Verbatim同Magic Pro都係佢OEM

連登>EPC > 連登

又咁講,Vinacn其實對於PPS device兼容好差,變咗不斷跳,無論130/140/150/240W都係咁
如果Ego 120w係GaN就好
而家240幾多錢
前排PriceHK網購
恆生卡優惠$729包送貨

120W都係差唔多時間買
用優惠滿$500扣$50 最後$518 包送貨

不過我尋日去黃金行左轉, 差唔多賣配件嘅舖頭都賣緊GaN火牛, 分分鐘現金價可能會平多少少, 感覺上清緊貨
本身都冇乜貨
睇個樣隻300會平替240
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞