那些年,我們一起潛入過的女校

947 回覆
175 Like 16 Dislike

我唔想睇紙皮女 我想睇端木
不過樓主加油 寫得唔錯 一口氣睇曬好正 希望最後主角同端木一齊

不過樓主加油 寫得唔錯 一口氣睇曬好正 希望最後主角同端木一齊

Sorry ar... 連續兩個月返工同寫文,等於每星期做7 80個鐘,真係頂唔順。上個星期一對住個mon 個腦就一片空白,真係要放假。

應承大家,除非新post 正皮太少,否則一定唔會爛尾。

Sorry ar... 連續兩個月返工同寫文,等於每星期做7 80個鐘,真係頂唔順。上個星期一對住個mon 個腦就一片空白,真係要放假。

慢慢黎啦 唔洗咁緊張 加油樓主
推post lm

慢慢黎啦 唔洗咁緊張 加油樓主

感激體諒。
推post lm

推~~~~

pish

btw 跟風開左sarahah,cd rom有興歡迎留
言。
(無講明唔想公開既message我有機會會公開)
https://weirdocheung.sarahah.com
續。《執紙皮的女孩》(一)

工作坊在九龍區某屋村的街坊委員會舉行。

進門前,阿峰條xx仔問我想不想拖手進去。我『大』回他,說:『打個車輪又點話?』但隨即想到,這是我的初吻,他真的嘴下來便大鑊了。

我閃過去按門鈴,不久後阿皮便來開門。

我對她的第一印象:冬菇頭,大波。

OK,我認我和地球上所有直男一樣,喜歡大波,只是,我喜歡阿慧不是因為她大波。可以選的話,我寧願她依然是那個平胸、馬尾、眼鏡、運動服,吃麵會把湯汁濺到衣服上的低B妹。

而我對阿皮第一眼便產生好感,絕對絕對是因為她大波。

阿皮看見我倆,頓時心花怒放,熱情地招呼我倆到房間正中的矮凳圈坐下。
我的眼神快速掃射了會場一圈,除了阿皮外有四對情侶或朋友,均是美女。

我想向阿峰打一個感激的眼神,但不知是否我多心,他好想刻意迴避我的眼神。

阿峰沒有說話,但從他那老鷹找到獵物般的眼神,我知他已鎖定了9點鐘方向、平胸、藍色短頭髮、淨色tee搭碎花修身牛仔褲和Dr.Martins Paraboots、感覺像藝術系學生的女孩。她側面看挺像孫燕姿的。

(後來我才明白,阿峰沒有鎖定阿皮的理由。那是音樂會之後的事了。)

阿峰立刻展開眼神攻勢——這是他向來溝女的第一步。阿峰溝女百發九十九中,除了因為似余文樂,更重要是技巧高超。他這招眼神flirt 女,進可攻退可守,順利的話,在開口說第一句話前,目標對他已有三分意思;失敗的話,因為連話都沒說過,直接當作不認識目標便行。

然而這個藍色孫燕姿就是後者:用禮貌、得體的眼神回應阿峰的眼神挑逗,一點都不像是『吊高黎賣』,似乎真的對阿峰毫無意思。

在阿皮的開場白(老土野,大意是21世紀,同性戀已越來越普遍,真愛不在乎性別,遇到不理解的人惡意攻擊,應心平氣和地向他們解釋,等等)和簡單自我介紹後,進入戲肉:(偽)情侶們各自表述自己遇到的問題。

阿峰搶先舉手:『我同BB一齊左十年,我地一早就認定左對方……但係其實我到宜家仲介意,當初佢呃我,同補習阿Sir有路既事……』

Well,之前在youtube一起看的《紀念日》的人物設定……

再推!

言。
https://weirdocheung.sarahah.com
算啦
不如直接潛水爛尾算 唔好要大家又再失望多次

你地口真係好撚柒賤
算啦

你地口真係好撚柒賤

感謝豐巴的支持
不過不太過份的批評,我不會放在心上的
算啦

你地口真係好撚柒賤

感謝豐巴的支持
不過不太過份的批評,我不會放在心上的

不過都澄清返
《執紙皮》年幾前係舊登出過,一個月都係得9個正皮,所以最後爛尾。
《女校》反應我覺得ok,所以無理由爛尾。
pish
pish

我悄悄掃視了會場一輪,發現所有女生,包括阿皮和藍色孫燕姿,都對阿峰投露憐愛的目光。阿峰的溝女第二式湊效了——花花公子樣+心底裡有一個狠狠傷害過自己的她(他),呢type好似99%女都受。

藍色孫燕姿的眼神亦閃現出一點憐愛,但主要還是禮貌、得體。

阿峰見招式湊效,打蛇隨棍上,chok 一chok頭,朝藍色孫燕姿方向擺出憂鬱的三七面,說:『自從發現左BB同Joseph既事之後,呢十年黎,每晚、係每晚!我一攤係張床到,合埋眼,就會見到Joseph同BB赤裸裸咁係雪白既床單上面xx、yy 同 zz!真係好辛苦!你明唔明阿BB?』

說最尾那句時,阿峰看著我的眼神,情深款款而又充滿怨恨,好戲到呢……

此時,我瞄見女生的眼神,從憐愛變成暗爽。這種暗爽的眼神,我以前曾經見過….
中學時班上的腐女在櫃桶底偷看BL漫畫時,就是這種眼神….

為了保存(在她們幻想中)的清白,情急之下,我站起來,爆發了:『夠喇,你明知我小學差啲比個怪叔叔強暴,之後一直接受唔到呢啲野!你點解要逼到我係大庭廣眾前自揭瘡疤?點解?點解?』

全場靜曬。

之後的事,因為我進入了半休克狀態,已不太記得…….

樓主慢慢,支持你
樓主慢慢,支持你

回到音樂會前。

阿皮問我『同阿峰做得成唔成功』,但那時,我裡只想著阿慧和那條xx 的band 仔C,因此,沒有回答。

世上有兩種女孩:會藍剔人的,和會被人藍剔的。阿皮是後者,見我沒回應她,便窮追猛打:『係咪發生左咩事啊?講出黎,睇下我幫唔幫到你?』

關心mode的阿皮,聲音溫柔甜美,這兩晚我都因阿慧的事失眠,聽到這溫柔甜美的聲線,心立即軟化了。

我想向她傾訴阿慧的事,但話到了嘴邊,隨即又想起阿峰條xx仔,拆穿他的大話,好像很沒義氣。於是,欲言又止。

阿皮見狀,母性大發,輕輕摸摸我的頭(明明我比她高),用高了六度的聲音說:『乖啦,同姐姐講發生咩事?』

峰哥啊,快點顯靈,賜我9噏的力量吧!

想起《紀念日》。

我深呼吸,努力回憶戲中的方力申,說:『跑步係要係室外跑,咁樣流汗先健康架,唔係開行冷氣,煲住韓劇咁樣跑啊!』

阿皮一臉困惑。

『我既意思係係,有啲野,表面睇好似一樣,但係其實係唔一樣架。』

Dead air。

Epic failed。

阿皮憐愛的眼神。

不理了,峰哥,sor,我實在沒有你那9噏的天份。

我決定告訴阿皮我和阿慧的事,我實在需要要個聆聽者。

『我既意思係,做朋友,就算close到晚晚watsapp、個個星期見,有咩事都會第一個比對方知,始終係朋友,唔係情人。十年喇,我個心真係好酸、好痛。你明唔明。』

阿皮靜默,眼球快速轉動了一圈。

過了一陣子,她開口:『你既意思係,你仲鍾意Joseph?』
言。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞