那些年,我們一起潛入過的女校

947 回覆
175 Like 16 Dislike
新讀者
正皮已交
其實已經寫好今日既量,亦都考慮過琴日無出文,今日又唔出,對唔住大家,
但係香港今日發生咁多事,我都係決定要暫停出稿一日,以表默哀。
希望大家諒解。

公義離我們越來越遠
其實已經寫好今日既量,亦都考慮過琴日無出文,今日又唔出,對唔住大家,
但係香港今日發生咁多事,我都係決定要暫停出稿一日,以表默哀。
希望大家諒解。

公義離我們越來越遠

無力感不斷增加
留名
真係好唔想再寫。
個故幾好睇又點,返到現實,咪又係咁醜陋。
講下姐,今晚出文
新讀者
正皮已交

真係好唔想再寫。
講下姐,今晚出文

巴打做咩啊
哇,總正評過100啦,感謝各位支持。
不過香港搞成咁,都係開心唔落。
真係好唔想再寫。
講下姐,今晚出文

巴打做咩啊

無,因為現實實在令人無耐。

放心,今晚會出文
希望大家諒解。

公義離我們越來越遠

又話有文?
續.二十六(下)
『但是,這樣對方不是會很傷心嗎?』我問。
『其實我也沒有多少經驗(我心想:直至十六歲五次),我也只是聽媽媽說的。』
很少聽阿慧談起她的媽媽。
電話響起。
是阿慧。
『媽媽說過,就是因為深愛過爸爸,有一天醒來,發現不再愛了,才要果斷地離開他。
但我實在不明白,說得上深愛,為什麼又可以不愛呢?』
我也不明白。
『對不起,阿慧,我也實在不明白。』
沒有聲音。
『喂?喂?』
一直等了十五分鐘,還是沒有聲音。
......
第二天醒來,收到阿慧的watsapp。
『對不起,我睡著了。』
====================================
訓著左sor,仲有文
live
仲有冇?
Lm

皮已正

端木性格夠爽快 同男主happy end就

小慧太隱晦 令人難以捉摸 加埋啲港女性格 放佢入雪櫃就啱

(現實中已經對住啲港女對到累 睇故都係鐘意FF端木啲性格
二十七(上)
『鈴鈴鈴......』
『that's all today, gals, see you tomorrow!』Miss Johnasson 用一貫熱情的美式英語宣布落堂。

終於到了午飯時間,我根據和端木的約定,小跑著前往學校天台。
門沒鎖,我徑自進去。
一進去,看見端木早已到了,倚著欄杆,不知想什麼想到出神。
約她好幾次了,她從未遲到。以她的身份,實在令人敬佩。
相對的,每次約阿慧,她最少也遲半小時.......
天台的陰涼處,早已鋪好了一張藍白格子的方形野餐巾,野餐巾上端正地放置了兩個藤籃。
藤籃中各放置了一個淺紫色的飯盒和餐具。每個藤籃旁則放置了一個色澤鮮豔的蘋果。
『你來了。』端木說。
『對不起,要你等。』
『沒關係,因為你是我的朋友。而且你是因為上課,是我壞,又翹課溜出來發白日夢。』
端木笑著說。
依舊讓人心跳加速的笑容。

================================
呢度係琴晚既量,今日仲有,不過唔知幾時出,唔好等。。。。。。
lm 推
又話有文?

收工食完飯,本來想訓一個鐘先打返寫好既文,點知醒個陣已經凌晨4點
搭緊車返工冇嘢做,撳入嚟睇下,又幾過癮喎衰鬼

Btw,我們一起潛入即係仲有人係潛入?
搭緊車返工冇嘢做,撳入嚟睇下,又幾過癮喎衰鬼

Btw,我們一起潛入即係仲有人係潛入?

謝謝!
終於有人問啦
其實「我們」係解作者/讀者跟住謎米一齊潛入,所以個故入面無第二個人會潛入
Lm

皮已正

端木性格夠爽快 同男主happy end就

小慧太隱晦 令人難以捉摸 加埋啲港女性格 放佢入雪櫃就啱

(現實中已經對住啲港女對到累 睇故都係鐘意FF端木啲性格

謝謝支持!
其實我暫時未寫到我想要既阿慧,遲d出修訂本時可能要大改
希望大家諒解。

公義離我們越來越遠

無力感不斷增加

留名

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞