我兩個老婆都比綠帽我戴(有相)

1001 回覆
62 Like 1982 Dislike
MK妹見字即走
好多女都係咁
明明聽很出佢老公為頭家努力
佢自己就話無感覺呀、分房瞓呀、老公唔幫手之類
身邊女性朋友或者朋友嘅fd
起碼有十幾個係咁

睇你呢句都feel到你係咩人
放過你老婆啦屌
屌你老母啦
樓主既智商應該消化唔到你講既野
我無避 避果個係佢 我次次有時間 有機會都問佢
有咩我可以做好d
佢都係話無 我唔明 無野
睇完呢個po+佢咁既回覆,我可以肯定你平時一定都係唔聽佢講野 (係以為自己有聽果種),分分鐘仲嚴重過呢個po

係我自己簡 咁我都想付出感受到
但換黎係出去偷食
唔止一次
同其他人傾計就係偷食,你真係要睇醫生,唔係講笑。唔好撈埋前妻講,佢地兩個人黎

除左上網講出我既感受 我都唔知可以點做
我唔想無左佢
你唔係唔知點做,你唔想做啫。你唔想無左佢,只因為你個控制狂接受唔到無左個受支配對象
個阿媽點攞到撫養權
呢啲case九成都係大同小異。
條癲佬同前妻離婚後成日擺個受害者款賣慘,同時又對新識嘅人異常地nice。
有啲人心地太好就會覺得"佢真係慘,以前遇到個衰人,等我俾愛同溫暖佢",咁就落咗搭。
一齊咗發現唔對路,但係抱住個假希望覺得俾啲時間磨合,條癲佬就會被自己感化變好。
結果越踩越深,拖得越耐越唔識止蝕,變成樓豬個情況咁。
廢到?!
女人無咗咪算!
女人有賞味限期,男人無
驚乜?
佢地心底其實係知自己有問題,只係面對唔到自己咁解。
所以不斷去合理化自己行為,呃埋自己去扮正常。
佢地就算狀態好唔發癲嗰時,依然唔可以安靜咁獨處,無時無刻都要keep住搵野做塞爆個schedule,因為個人一停落黎就會俾自己失控嘅情緒淹沒。
同佢地好close咁相處過,你會覺得身邊有隻24小時都肚餓嘅野獸咁,一唔滿足就會咬人。
屌,你癲撚夠未?
你都講到明佢有同佢啲朋友傾,都係一樣有刪信息,咁點解你要咁在意佢刪個男人嘅信息?係因為你覺得男女唔可以做朋友傾?
點解兩公婆問題你要係連登問陌生人?而唔係搵你女人去解決?而係同晒街外人講?
你條仆街白痴佬雙重標準到正常人見到都覺得嘔心
問緊你係咪佢哋唔做你會做呀!
屌,同你呢啲弱智白卡佬講嘢真係會激死,可憐你另一半仲要咁撚樣對撚住你,完全冇理解能力
佢仲要怪返老婆唔肯同佢溝通
明明聽唔明人講嘢,錯重點,唔夠講就loop返去唔關事嘅地方,死唔認錯,包拗頸,即刻駁咀,搵藉口,不利地方扮聽唔到..... 佢全部都齊晒

反正結果都係講乜佢都唔聽唔信,傷和氣隨時仲嚇親個女
呢的嘢條女清楚過我哋啦,仲點會嘥口水同佢講嘢
樓主 雖然咁多人鬧你
但我明白你自己都好難受
日日諗住呢啲嘢都好辛苦,情緒好困擾

不如你諗下點樣幫咗自己先?
如果唔想搵醫生,一係就搵下屋企附近嘅家庭服務中心,搵個專業人士傾訴下,可能會幫到你

唔使驚咩家醜不出外傳
有困難就要搵人協助,咁係好正常㗎

如果你唔清楚點搵嘅,介唔介意講下你住邊區,相信呢度有咁多住英國嘅巴絲,都會幫到你搵下有咩服務幫到你
其實睇到呢度呢
都大約知成件事係點架啦

樓主control freak >>
個女仔頂唔順同佢講 >>
樓主唔覺得自己有問題 >>
嘈交(設計對白:你出軌我先咁做喳、除左我冇人會幫你埋單、你地d女人都xxxx、仲想我點?、乜我做得仲唔夠?)>>
個女仔唔想再嘈

然後繼續返返去:樓主control freak >> 個女仔頂唔順同佢講⋯⋯
無限loop

loop到宜加,個女仔索性唔理樓主
所以出現左以下對白:
「我唔搵你 你都唔好搵我」

樓主爆炸,不停命令個女仔同佢傾,但個女仔深知樓主只會無限loop果堆設計對白,索性無視樓主,任由樓主爆炸
樓主又燥又嬲,自認為好無辜,但又無人俾佢發脾氣

佢決定開個連登ac
於是出現左呢個po
目的係從連登仔口中得到「自己是正確✅」嘅回饋感,等自己更堅信自己係正確,證明老婆係錯果個
然後期待老婆睇完個po,知道自己錯然後向自己道歉,繼續活係自己掌控之下

點知無人幫佢
傾條撚咩。
樓豬淨係識得"你錯你錯",一味要人跪低認同佢,根本唔係想和平解決問題。
呢種人所謂溝通,唔係搵平衡點,而係搵認同感。
九成人屌柒佢,佢就會去搵另外嗰一成人支持自己冇錯,催眠自己係世人唔明白佢,然後繼續玩爛件事。
佢啲認知錯到到而家仲以為爆條女啲嘢出去,佢就死梗
連喺女人全部都係雞嘅連登
都冇人信佢啲所謂出軌理據,冇人覺得佢啱
仲諗住出面啲人一定係幫自己
擔心下一講咗出去成個香港人群體都知佢係痴線佬好過啦

不過如果有呢一日都一定係又瀨返條女搞到佢俾人排斥
Ching 勁𠹌癲
條女出軌都繼續一齊
仲要嘥埋自己時間去mon佢成日
你都幾𠹌變態同control freak
淨係想講一句 唔好害到個小朋友
其實個問題已經唔係條女有冇出軌
有又好冇又好,人地要點樓主根本無權控制

樓主要學下放手同尊重下其他人嘅自主
唔好當其他人係屬於佢嘅物件

樓主成個大細路咁當一個人係一件玩具,死捉住唔放
樓主唔願分手咪繼續帶,帽是既
人通常會用自己角度講述一件事,所以其他人聽完堆片面之詞,都會幫左果個人先
但樓主講完咁多片面之詞都無人幫佢,佢都仲唔覺得自己有問題
自我中心嘅人係咁,接受唔到現實同理想有落差。
睇post 都覺得樓主好難頂
連網上講野都已經係咁
肯定佢老婆有比佢威脅貶低控制精神虐待
先會寧願同你一人一半都唔想同你咁多瓜葛
依家已經咁癲 真係要你養仲得了
肯定慘過做狗
個女嘅見到呢個post 快d 帶個女走啦
條癲佬遲早斬你幾刀
世界上冇曬男人 得返你
人地都唔洗你埋單啦
你真係好似天水圍慘殺個D人
中意控制老婆 又威脅報復
拎白卡啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞