我兩個老婆都比綠帽我戴(有相)

1001 回覆
62 Like 1982 Dislike
都唔係 但唔會好似佢咁 收收埋埋
如果佢真係偷食 我都唔知點做
多謝你 有人明我感覺
佢要搵人埋單 咁我就唔會如願
個女應該係我
攞個女條頭髪牙刷日用品
係你ge咪照顧好個女
如果你覺得對人好,人地就要對返你好就太撚天真了
你又鑽牛角尖……
人地心情差搵fd呻,你就滑波謬誤到人地係搵人搵單

你睇醫生處理咗自己上一段婚姻啲心理陰影先啦
搵醫生,搵社工傾

https://chatpoint.org.hk/
網上社工chat room

直接隊個po俾佢地睇
好撚廢,你靠自己嘅魅力留唔住一個女人,就要逼人生仔
咁而家仔都生咗,你又驚乜春?咪又係覺得人哋比帽你
我講嘅對方唔係你條女,係指醫生同社工呀
你有冇發現一樣野
我問你有冇諗過個小朋友

我代入你角度,提出嘅問題,係「如何照顧小朋友感受」
你答我嘅,依然係「我要係個女人手上搶到個小朋友」
然後繼續講一大堆野,計劃點樣綁住個女人,唔俾佢有機會同其他人求助

你嘅中心思想係:
「阻止佢搵到同鄉幫手」
「要佢冇人冇物,世界只有我一個,咁佢就冇辦法離開我」

你over左嘅佔有慾唔係最恐怖
你最恐佈嘅地方係唔覺得自己有問題
所以你冇辦法改善呢堆問題,自我中心,令問題愈來愈嚴重

我一開始只係覺得你低鳩能,走去娶MK妹然後屌鳩哂全世界女人
但:
「小朋友我知佢都唔會捨得 佢一定會同我爭」、「佢成日都話女人唔應該依靠男人」
睇到呢度,我甚至唔覺得你老婆係MK妹
而係一心一意跟你去外國,會有意識要自己返工唔靠男人養
仲要食哂你過去所受嘅情傷,仲要俾你個control freak迫到透唔到氣,仲要冇名冇分咁服侍埋你老母嘅女人

就算你老婆出軌
都係你個control freak迫出黎

你都係唔敢覆我,點解你唔信任女人但又要拍拖
建立一段冇信任嘅婚姻
你前妻果段婚姻失敗我唔敢講係你問題
你今次婚姻失敗係你自己親手造成
仲要害埋個女
冇信任嘅戀愛關係,由一開始就唔應該存在

語重心長打咁多
想你唔好再害你老婆
但我唔覺得你會睇得明
所以希望你老婆睇到然後早日脫離苦海
撚柒廢養唔起個女人
就冇資格管佢
阻撚住晒
經濟獨立一睇就知
餓死老婆瘟臭屋
又要A A又要管
咩着數都被攞晒啦
你哋嘅溝通已經係關閉狀態
點解會變成咁,我諗呢度大把人都知,但都無謂再抝
只可以話溝通有咗芥蒂,唔係一句「你講啦」就打通得返

一個怕咗你唔想再多講
一個淨係識用唔正常嘅方法解決問題
你哋兩個已經唔可能自力解決到個困局
唔為自己都為下個女
搵醫生/therapist 啦

唔想冇咗佢嘅話,成日諗住點令佢身敗名裂肯定唔係辦法嚟
佢個心點都唔可能因為咁返嚟
講白啲,佢就算呢世冇人埋單都仲係好過對住個控制狂
你呢啲要脅有乜用?只會走得仲快
你控制慾令你失控,你有本事有權力就禁固你老婆俾我地連登睇,根本樓主巳經有精神病,你老婆都有自由同其他男人社交相處,遲早都係分開結果,你需要睇心理專家及精神科!
唔係驚 係好明顯
上次都比晒說話果條友聽 佢都仲要搵我老婆傾
有咩咁好傾?公司野就用WhatsApp 傾
我見佢電話日日都係用signal
但日日都無晒d msg
唔古怪?
我回覆你 我唔係唔信女人 但係一次又一次既出賣
邊個受得了 我愛佢 但佢種種行為都話緊比我聽
佢有出軌 我係衝動 甚至過火 但咁就可以合理出軌?

我唔係無傾 係佢唔想傾 次次傾佢就話好煩
唔想講 你都唔明 唔想傾
咁我可以點? 佢咩回避 同佢自己發生既野有關

迫佢傾又話我迫佢 咁唔通真係等佢出軌
先去做野?
我唔係養唔起 不過佢話想一人一半 公平d
係佢迫我行呢一步
可能吧
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞