(校園、穿越、奇幻)今年我三十三歲,回到了1998年(8)

1001 回覆
230 Like 5 Dislike
係愛呀,哈利
心跳回憶,新後宮 達叔 要點攻略?
探下我啦
我怕黑呀

學姐識唔識跳開心舞
沈雲樂始終都只係小頭目,咁易收皮
睇嚟真大佬都係湯仲謀

湯仲謀依家睇都似boss
依加吳同蜀既人都出左,
係咪仲會有魏?

之前提到果仁幫分裂出好多幫派

當陽火鍋店就係畀栗子幫襲擊
睇黎同靜宜分撚硬手

繼續留意

上少日嚟都出事

咁你多啲上嚟
房沙展好有愛
唔理佢係想痴成皇志嘅運 定係真係想保護
起碼佢都有做d嘢

後宮又多一人
房沙展好有愛
唔理佢係想痴成皇志嘅運 定係真係想保護
起碼佢都有做d嘢

好感動,後宮又多一員

係感動嘅

係愛呀,哈利

好似東方不敗練葵花寶典咁
依加吳同蜀既人都出左,
係咪仲會有魏?

之前提到果仁幫分裂出好多幫派

當陽火鍋店就係畀栗子幫襲擊

有冇群雄角色?
大鳩志幾時幫房侍農贏外圍還賭債?
daily push

好似東方不敗練葵花寶典咁

趕客
日推一次 反正都比人講到衰哂 無咩心機追

真係慘

每個角色都有佢作用喺到

好難個個都好好

都係跟返個角色性格行事

你都冇戲份

唔好咁灰啦,我地好巴打黎既
push!
加油
Chapter 73 霸氣(下)

8座事件錯綜複雜、案中有案,吸引了不少傳媒採訪報道,這幾天來有不少記者待在學校門口,對經過的學生旁敲側擊。

一名女記者拉著一名吳林紫娣的男學生,道:「同學,同學,我有啲野想問你啊?」

男同學上下打量了女記者一眼,道:「妳邊間報館架?」

女記者出示了記者證,道:「蛇果日報。」

男同學看到記者證顯示出蛇果日報的標誌和女記者的名字金碧韻,道:「哦!妳想問啲咩喔?」

金碧韻道:「我想問你識唔識一位叫成皇志嘅男學生啊?」

「哦!我以為妳問咩添,成皇志係我同班同學嚟。」

金碧韻驚喜地道:「係咩?同學,你點稱呼啊?」

「我姓陸。」

「陸同學,我想問有傳成皇志係依間學校嘅大阿哥係咪真架?」

「依層我就唔清楚喇?但係佢爸爸好似係黑社會嚟。」

金碧韻訝異道:「有啲咁嘅事?」

「係啊?其實佢之前都同8座班人有過衝突架喇!」

金碧韻拿出了攝影機拍下了對方的照片,陸同學詫異道:「喂!妳仲咩啊?」

「同學,你放心,報道出街嗰陣,我會喺你對眼上面打格仔,無人會認得你。」

金碧韻再訪問了幾個同學後,得知更多關於成皇志的事及8座事件不為人知的傳聞,她發現原來牽涉入8座事件的六位女學生布正麗、呂靜宜、柳豔、管佳莉、宛琳珊、楊鳳瑤都是吳林紫娣的校花。

入職不久的她,常常聽老闆說時事新聞要當成電視連續劇編寫,不求真偽,只求出位,於是她把這個叫成皇志的男學生編寫成一個想成為校內大阿哥的人物,又把六名女同學說成他的女友,說他們七人參與8座事件與前任學校大阿哥朱斌仔爭奪校內的話事權,一言不合,爆發了衝突。

金碧韻把這篇稿件交給老總,老總閱後,點頭讚道:「喔!阿囡,入嚟無耐就學到野!依期古惑仔HIT啊!實吸引到啲後生睇啊!不過如果加多啲鹽花就更加好,拳頭加枕頭實賣到紙啊!今日之前改完再交畀我,今期下期因周刊就用依單報道做封面。」

金碧韻聞言大喜,想不到入職不久,自己的採訪便被採納,而且還當兩期因周刊的封面,她問道:「老總,咁個標題應該點寫呢?」

老總沈吟了片刻,倏地道:「不如叫『秘聞!黑學生插旗爭大佬,一皇六后任逍遙』妳點睇啊?」

金碧韻怔了怔,然後道:「真係不愧為老總,無可能再諗到一個更吸引嘅標題。」

唔好咁灰啦,我地好巴打黎既

互射咗幾多次
live
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞