(校園、穿越、奇幻)今年我三十三歲,回到了1998年(8)

1001 回覆
230 Like 5 Dislike
倏地劉星祖暴喝一聲,一拳襲來,這一拳不過是開始,不論這一拳有沒有擊中,他的攻勢亦會隨之展開。

具有多年實戰經驗的成人豪,早已具備拳手的感通,他亦察覺到劉星祖隨之而來的後著。

一個有經驗的拳手,並不會掉進對方的節奏裡,讓對方隨心所欲展開攻勢。

當劉星祖這一拳將發未發之際,成人豪把握到對方一閃即逝的破綻,側身跨步向前搶入了對方的中路,此時劉星祖這一拳擊在空處,他的拳頭變成了在對方身後

一個有經驗的拳手,並不會不留有餘力去作出防範,如果劉星祖這一拳沒有用老,他定可以變招,防止了這一尷尬的情況出現。

搶入了對方中路的成人豪手肘撞在對方的鼻樑上,打得對方鼻血直流,當他以為這一擊已經可以中斷這場決鬥,可是劉星祖像感受不到痛楚一樣,以另一隻手揮拳還以顏色。

成人豪擋住了對方一拳,劉星祖爭得了喘息之樹,一記膝撞撞向成人豪,成人豪雙手擋格,攻守一時逆轉,劉星祖展開了攻勢。

劉星祖施以瘋狂密集式的攻擊,成人豪一時間只好採取守勢。

看在阿興這旁觀者眼內,還真的擔憂自己的爸爸陷入劣勢。

此時,躺在地上的周平泰呼吸才為之暢順,他掃視了周遭一眼,劉星祖與成人豪纏鬥,阿興與榮仔則在旁觀戰,究竟是先解決兩個小鬼?還是先去與劉星祖合力對付那個大叔呢?

周平泰盤算了一會,已經有了決定。

萬一給那兩個小鬼逃脫,驚動了其他人前來便麻煩了,還是先易後難,解決了兩名小鬼,再與劉星祖合力打殘那大叔,才是明智之舉。

一念及此,他向著榮仔與阿興走去。

(待續)
未講待續 我信仲有ga
學姐同管雞係唔同單位?
學姐同管雞係唔同單位?

一個係1233室

一個畀人夾咗去道友之家
學姐同管雞係唔同單位?

一個係1233室

一個畀人夾咗去道友之家

加速
學姐同管雞係唔同單位?

一個係1233室

一個畀人夾咗去道友之家

學姐仲未有人救,到底大波波保唔保得住呢
推呀文呀

返緊工

想問你地讀書定返工

我freelancer

對唔住春巴 春巴返緊工

你就好

羨慕

但我而家去緊教琴
春巴唔可以寫死我 如果唔係我啲學生冇人教

多謝大家鍾意故事入面嘅角色

至於有無人死真係要賣個關子

請繼續留意

另外我想問依度係咪有好多人睇屍文

我其實有篇屍文

之前參加比賽

但決賽都入唔到

諗住放上來

篇文類似異能打喪屍

其實只不過序章

係我Facebook 到有其他文

好似龍珠同人文 講悟空老豆(但未寫完)

高登第二十三台(個人覺得概念幾新 但未有時間寫完)

女神、蟑螂、喪屍與殺人犯(屍文,十幾萬字,序章)

平行線的相交點(電子書,講器官捐贈)

小強的詩篇(短文 )

她從a片走出來(廿幾萬字,完成,放咗上紙言)

快 d 放 我等到頸都長 等緊主角打隻狗 (好似)
秋哥黎料

老竇想像圖
推呀文呀

返緊工

想問你地讀書定返工

我freelancer

對唔住春巴 春巴返緊工

你就好

羨慕

但我而家去緊教琴
春巴唔可以寫死我 如果唔係我啲學生冇人教

多謝大家鍾意故事入面嘅角色

至於有無人死真係要賣個關子

請繼續留意

另外我想問依度係咪有好多人睇屍文

我其實有篇屍文

之前參加比賽

但決賽都入唔到

諗住放上來

篇文類似異能打喪屍

其實只不過序章

係我Facebook 到有其他文

好似龍珠同人文 講悟空老豆(但未寫完)

高登第二十三台(個人覺得概念幾新 但未有時間寫完)

女神、蟑螂、喪屍與殺人犯(屍文,十幾萬字,序章)

平行線的相交點(電子書,講器官捐贈)

小強的詩篇(短文 )

她從a片走出來(廿幾萬字,完成,放咗上紙言)

快 d 放 我等到頸都長 等緊主角打隻狗 (好似)

我記得我係舊燈有追過二十三個台
呢個幾好睇
會唔會有席席☺️bird極?
會唔會有席席bird極?
心灰

生活係香港

我決定當自己有絕症

活得一日當賺咗

以後可以咩都唔諗

唔諗結婚生仔買樓

做自己鍾意做嘅野到死嗰日
心灰

生活係香港

我決定當自己有絕症

活得一日當賺咗

以後可以咩都唔諗

唔諗結婚生仔買樓

越嚟越多後生活在當下,預期買唔到樓不如唔結婚生仔,費事要下一代痛苦,今朝有酒今朝醉,去多幾次旅行好過
心灰

生活係香港

我決定當自己有絕症

活得一日當賺咗

以後可以咩都唔諗

唔諗結婚生仔買樓

越嚟越多後生活在當下,預期買唔到樓不如唔結婚生仔,費事要下一代痛苦,今朝有酒今朝醉,去多幾次旅行好過

正解
20年已玩完
仲未歸家

今日出唔到文

各位早啲休息
仲未歸家

今日出唔到文

各位早啲休息

春巴不會是參加咩集會?
仲未歸家

今日出唔到文

各位早啲休息

春巴不會是參加咩集會?

依啲野唔會喺度講

我只係一個見唔到將來嘅廢青

點會做依啲野呢

只係想及時行樂 活在當下
仲未歸家

今日出唔到文

各位早啲休息

春巴不會是參加咩集會?

依啲野唔會喺度講

我只係一個見唔到將來嘅廢青

點會做依啲野呢

只係想及時行樂 活在當下

活得開心就夠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞