(校園、穿越、奇幻)今年我三十三歲,回到了1998年(8)

1001 回覆
230 Like 5 Dislike
[quote]春泥巴打加油,你出書我一定支持

多謝先

希望有依一日

希望你出哂成個故 可以出電子書

春泥巴比啲word我我幫你整
有冇人畫封面

你幫我執字?

唔該你先

有無email address

有冇telegram
我將你成個word砌落indesign轉做PDF

之前玩Pokémon go有用

唔知依家仲有無係到
宛琳珊幾時死

宛琳珊好似不受歡迎過管佳莉依家

洗唔洗寫佢俾人䝱持

成皇志定遊大輝救佢

游大輝冒死相救?

每次都係成皇志救班女 係時候俾次機會人地

都算威咗啦
大家死都唔報警

其實有幾個情況

一嚟報唔切

二嚟其實好多情況未確定唔敢報
令我諗起左金鐘砌車衝
想喊......

到底班警察

通常啲警察都係攪掂晒先出場
留名睇宛琳珊畀人姦

User 宛琳珊唔見咗

其實每個角色都有自己嘅性格

按住自己真性情行事

唔可能個個完美無瑕嘅

依六個女角無一個係完美

各有缺點同優點

咁先係真正嘅一個人
之後最難寫可能係點樣合理地解釋黑社點解唔直接報復。
加油。

其實朱斌仔只不過係童黨阿頭

三狼依啲作奸犯科先係惡爺
好中意呢種校園生活穿越故

都係個句 春巴寫幾耐 我實追到佢完

有實體書出街一定支持

Btw有種感覺成人豪同呂靜宜個老豆係識嘅

多謝先

老實說識唔識真係未諗

之前都無諗過個故事寫成咁

多咗依場咁多人參與嘅群戲

角色間咁多互動
耀揚>劉星祖(OD)=呂uncle>劉星祖>榮仔+阿興

依個故估唔到有實力排名

雙方暫時停止作戰,保持著對峙狀態,此時整幢8座鈴聲大作響起了火警警報。

成成弄響火警警報, 柳師姐有救了!

依家形勢不妙

隨時一鑊熟
耀揚>劉星祖(OD)=呂uncle>劉星祖>榮仔+阿興

我阿哥呢? 暫時係榮仔阿興之前掛

佢哋識插眼撩陰腿喎

呂布唔係應該最好打咩

得個名嘖

不過勝在有腦
宛琳珊我唔要了

人地都無話要你

暫時有兩三個表明咗心意
水樹麗麗 撞死人

周平泰依啲人成日唔遵守交通規則
好痛呀

學姐咪嘈住啦 而家為咗救你先搞到成皇志咁

仲有楊鳳瑤麻撚煩 都話俾成皇志扑鳩條友ga啦
你又真係唔夠力扑 仲要俾人兜把冚到暈咁滯

好嬲呀

佢嬲成皇志成日唱反調

都係愛嘅表現
屌,全部都係廢ge
還我布甸姐

應該都係布甸最有腦
耀揚快d 講句 豬朋狗友身邊過 乾坤正氣在心中
屌,全部都係廢ge
還我布甸姐

應該都係布甸最有腦

衰衝動呢

下次可能好衝動咁覺得要同神探發展落去
水樹麗麗 撞死人

周平泰依啲人成日唔遵守交通規則

猶太人撞死人唔會俾人告危駕
屌,全部都係廢ge
還我布甸姐

應該都係布甸最有腦

衰衝動呢

下次可能好衝動咁覺得要同神探發展落去

你走啦,布甸姐唔想搞大佢呀
在這麼危急險惡的時刻,我反而冷靜下來,在這間屋內我需要應付的敵人除了沈雲樂、黎洪瑋外,還有坐在床上的少女、孕婦、未見蹤影的周平泰、劉星祖,如果我不先快速撂倒一人,那將是十死無生的局面。

正常來說,倒在地上的我是有足夠餘暇去踹開或躲過黎洪瑋的,但這樣只是把自己陷入絕對劣勢的時間推遲了一點點,那對我並無好處。

當黎洪瑋雙手越過我兩腿的位置,作出扠頸的動作時,我雙腿比他雙手距離他中軸軀體的位置更近,我知道我的攻擊是會比他快上一線,我以左腳腳尖踢向他的小腹,他痛得立時彎下腰,向我扠頸的攻勢立時癱瘓,我不一腳把他踹開,而用腳尖踢他的小腹,就是為了讓他出現這防守崩壞的瞬間,我以蓄勢已久的右腳,腳掌曲起,鞋根重重砸在黎洪瑋的面門上。

生死存亡間,我爆發出十二成功力,這一擊打得黎洪瑋口鼻噴血,整個人向後飛去,倒地後,他雙手捂住面門,屈曲著身體在地上邊翻滾邊痛嚎。

我感到欣慰自己這多個月來一直跑步、重力訓練的成果沒有白費,在危急的關頭,使出了這技巧挺高的鴛鴦連環踼秒殺對方一人。

可是我還高興不到十分之一秒,沈雲樂不知何時走到我面前?更不知他何時手上多了一支水喉通?到我發現水喉通離我越來越近的時候,我已經躲避不及了,下意職去舉起左手擋在身前。

水喉通打在我的左手脛骨,立時發出喀喇一聲,一種難以言表的劇痛讓我全身乏力。

正當我痛得腦海一片空白之際,沈雲樂以水喉通戮向我,我猛一咬牙,把頭挪開,水喉通戮在地板上發出了一聲沉響。

雖然避過了這一擊,但沈雲樂跪在我身上,兩手緊握水喉通的兩端橫壓向我的脖子,我以雙手力抗,可是我的左手輕輕挪移,便感到痛楚酸軟,根本發不了力,那枝水喉通在我脖子上施加的壓力越來越重,我快要喘不過氣來。
整幢8座鈴聲大作,布正麗不敢使用升降機,只好沿樓梯走上十二樓,布正麗向上走的期間,有不少街坊沿樓梯下樓。

有街坊勸阻布正麗不要上樓,樓上可能發生火警,但布正麗並沒有理會,如果管佳莉被周平泰抓了,真的發生火警的話,周平泰極可能寧願讓管佳莉被燒死,亦不願讓管佳莉逃脫後指證他擄人禁錮。

布正麗到達了十二樓,發現了一臉驚呆的楊鳳瑤,布正麗感到愕然,問道:「咦!楊鳳瑤,點解妳會喺到嘅?」

楊鳳瑤一把抓住布正麗雙手,道:「布正麗,成皇志有危險啊!」

「成皇志?佢依家喺邊啊!」

「佢喺周平泰屋企入面同個男人打起上嚟啊!」

布正麗與楊鳳瑤跑到1233室,發現一名男人騎壓在成皇志身上。
當我快要喘不過氣來,我像遇溺的人一樣,雙手不斷向旁搆抓,我的右手碰到了一件東西,我沒有去考究那是什麼東西,當我把那東西攥在手心的時候,立時向沈雲樂剌去。

沈雲樂發出了一聲慘呼,壓在我喉間的水喉通鬆開了,這時我才發現我用來刺向沈雲樂的物件是一把罐頭刀。

罐頭刀刺在沈雲樂的胸前,入肉並不深,有些血花從沈雲樂的衣服滲出。

受創的沈雲樂大怒,他以水喉通打飛了我握在手中的罐頭刀,然後他把水喉通高舉。

布正麗眼見情況危急,她撿起了地上的菜刀,一刀朝沈雲樂背項劈去。

孕婦發現不妥,喊道:「老公,小心啊!」

沈雲樂聞言回頭一看,瞧見布正麗以菜刀劈向自己,他把水喉通向上一舉。

鐺!

菜刀劈在水喉通上,濺出了一些火花。

我趁著這機會,拾起了罐頭刀,再剌向沈雲樂。

沈雲樂發出了一聲慘呼,他的左脅被我刺中。

沈雲樂雙手握住罐頭刀的刀柄,打算把罐頭刀拔出,而我則死不鬆手,一時間僵持不下。

另一方面孕婦亦打算奪過布正麗手上的菜刀,雙方糾纏間,菜刀從她們四隻手中脫離。

鐺啷一聲菜刀掉在阿芳面前,布正麗喊道:「阿芳!」

孕婦喊道:「阿芳執起把刀,劈死佢地兩個。」

阿芳撿起了菜刀,視線從孕婦和布正麗身上不斷游移。

此時,遭到重擊的黎洪瑋居然可以緩緩爬起來,而楊鳳瑤亦手執木棍從屋外闖了進來。

屋內的兩方陣營掃視了周遭一眼,現在是三對四,我們這一方還是陷入了劣勢。

(待續)
楊鳳瑤爭返口氣 扑柒黎洪瑋先啦
如果唔係大家又咒你死ga la

驚察到未呀 又要就嚟打完先到 唉
無論咩年代都係咁
Lee 個位停白好好,頂你...好心急想知呀!!!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞