(校園、穿越、奇幻)今年我三十三歲,回到了1998年(8)

1001 回覆
230 Like 5 Dislike
電話接通了,彼端傳來了嘈雜的音樂聲,我高呼道:「學姐,成皇志啊!妳聽唔聽到啊?妳喺邊啊?妳嗰邊咁嘈嘅?」

這時,學姐的呼救聲、男人的呼喝聲夾雜在聒噪的音樂聲裡,當我還未弄清楚發生了什麼事,彼端的聲音只剩下斷線的嘟嘟聲,通話戛然而止。

我再次撥打給學姐,可惜未能接通。

楊鳳瑤瞧見我神色有異,問道:「發生咩事啊?」

「我頭先打畀學姐,佢嗰邊好嘈,我又聽到佢叫救命、同埋有把男人聲,妳知唔知佢去咗邊啊?」

楊鳳瑤詫異道:「吓!無理由架!佢去咗8座攞支藥酒畀杏婆之嘛!你會唔會打錯啊?」

我再次致電給學姐,依舊未能接通。

「又打唔通,唔係喇!我驚學姐有事,妳話畀我聽嗰個杏婆嘅地址,我上睇下。」

「我同你一齊。」

我搖頭道:「唔好喇!我覺得學姐可能出咗事,妳都係唔好去喇。」

楊鳳瑤怒道:「淨係你一個關心學姐?點解你可以去,我唔可以去,你係我邊個啊?我點解要聽你講啊?」

想不到楊鳳瑤的反應這麼大,我道:「如果學姐出咗事嘅話,嗰度會好危險,妳跟住去,我擔心妳會有事啊!」

楊鳳瑤瞪著我,道:「就算我有事,都係我自己嘅事,你唔係我邊個,唔駛你去操心。」

楊鳳瑤的執著,讓我有點氣結,我道:「明白晒,妳帶路啦!」

楊鳳瑤在前方帶路,我緊隨在她身後,沿途我們再沒有交談。

當我們途經一間茶餐廳,快要到達8座的時候,朱斌仔與他十多個同伴從茶餐廳走了出來。

領頭的朱斌仔一副找碴的模樣,道:「成皇志,我唔去搵你麻煩,你自己主動送上門。」

我把驚愕的楊鳳瑤拉在身後,掃視著把我倆包圍的十多名朱斌仔門生。

(待續)
差2400字就突破四十萬字大關
起碼都CALL定差佬,都唔知跟埋黎做咩

想全部囡囡黎個大集合,然後一野送走幾件?
起碼都CALL定差佬,都唔知跟埋黎做咩

想全部囡囡黎個大集合,然後一野送走幾件?

其實佢地依家仲未知咩事
暫時咁多人入面得學姐同管佳莉知咩事

成皇志都係懷疑

其他人根本就唔知道有咩危險

所以好大鑊

無意識知咩事

隨時中伏
留名
留埋句言先
春巴你好狠心呀
屌,又要老竇一抽十
可唔可以星巴宛琳珊先 見錢開眼嘅程度好想摏佢

我唔好有事呀 快d上去杏婆度 然後聽到音樂聲就報驚先啦

但拖太耐會咗會佢地又走撚咗佬ga
好想睇落去
朱斌仔同周平泰果班係咪2班友黎?
可唔可以星巴宛琳珊先 見錢開眼嘅程度好想摏佢

我唔好有事呀 快d上去杏婆度 然後聽到音樂聲就報驚先啦

但拖太耐會咗會佢地又走撚咗佬ga

Agger
留埋句言先

你所打嘅電話未能接通
講喺咇一聲之後留低你嘅遺言啦
好想睇落去

上哂癮中哂毒

好想睇落去

上哂癮中哂毒

仲FF緊自己係靜宜?

咁你仲ff緊自己係布正麗?
好想睇落去

上哂癮中哂毒

仲FF緊自己係靜宜?

咁你仲ff緊自己係布正麗?

布麗正假牙固定劑

屌 好睇 快d 40萬字
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞