(校園、穿越、奇幻)今年我三十三歲,回到了1998年(8)

1001 回覆
230 Like 5 Dislike
咁都無重傷,耀揚真係 黑骨棠 秋哥嘅lv

黑骨棠我知邊個,秋哥我就唔知

秋哥咪隻揪王 黑骨棠大佬
唔係唔報警下話?一陣當條屍關你事點算?

邊條屍?

係咪講緊劉星祖? 其實佢係咪未死?

爸爸夠唔夠得埋成皇志 定房沙展到場

學姐啊

邊條屍?

學姐啊

mola mola

邊條屍?

學姐啊

mola mola

期待老竇帶興仔去茶記洗傷口順便一打十

邊條屍?

學姐啊

sorry 撈亂左,以為仲響之前阿婆樓上個單位

邊條屍?

學姐啊

劉星祖被打到四肢骨折 啲內出血實唔簡單 無人理都真係有機會釘蓋

邊條屍?

學姐啊

劉星祖被打到四肢骨折 啲內出血實唔簡單 無人理都真係有機會釘蓋

好似有人去斑馬
不過唔知有無用

邊條屍?

學姐啊

好似有人去斑馬
不過唔知有無用

周平泰心口痛住去班馬 班佢個頭咩 鬼唔望一路行一路內出血
今晚有冇
成人豪攙扶著阿興走在前、榮仔與管佳莉跟在後方,他們打算從籃球場的樓梯走回花園平台。

此時,他們發現附近的茶餐廳一片吵雜,有十多名臭飛聚集在茶餐廳外。

阿興向那方向瞥了一眼,詫異道:「嗰邊發生咗咩事啊?」

成人豪道:「唔好多事啦!我同你去醫院啦!」

榮仔愕然道:「咦!中間嗰個咪係志哥,志哥畀十幾個臭飛包圍緊啊!」

成人豪聞言不禁卻步,手搭涼棚,朝茶餐廳方向瞧去,被十多名臭飛包圍在中央的果真是成皇志。

成人豪吩咐道:「你地上去先。」

話畢他便向茶餐廳走去。

還有十多步的距離,成人豪聽到成皇志與那夥人爭論。

成皇志焦急道:「我朋友有危險,我真係趕住去救命,我同你地嘅恩怨,遲啲再計啦!你畀我地行過去啦!」

朱斌仔戲謔道:「哈!真係好笑喇!求人係咁嘅態度咩?你叫我一聲契哥,幫我地咁多個瀨鞋底,我就放你過去喇!」

兩名臭飛步向成皇志,道:「講咁多仲咩喔!條靚仔串串貢,踩上8座嘈喧巴閉,唔執番佢一劑,真係當我地8座無人啊!」

兩名臭飛向成皇志靠近,氣氛劍拔弩張。

此時,一隻手掌搭在我的肩膀上把我拉後,我嚇了一跳,一把熟悉的聲音在我耳邊響起,問道:「阿志,發生咩事啊?」

我回頭一看,赫然是爸爸。

「爸爸,點解你會喺度嘅?」
其中一名臭飛指責道:「哦!阿叔,你就係依位靚仔嘅老豆喇!你點教仔架?佢撩事鬥飛、搔擾街坊。」

另一名臭飛接嘴道:「你好代佢賠番幾千蚊補償我地心靈上嘅創傷,如果唔係嘅話,我地連你都打埋架!」

成人豪一言不發沉腰坐馬、左右開弓,兩名口若懸河的臭飛猝然間,各吃了成人豪一拳。

兩名臭飛一下兒靜默起來,雙手捧腹,跪在地上,喉間隱隱發出了咯咯聲。

在場不分敵我的十多人,均被眼前情景震懾了,一時間作聲不得。

成人豪道:「阿志,你唔係有野要做咩?依家仲唔走?」

我瞧了爸爸一眼,猶豫了半晌,最後猛一咬牙,和楊鳳瑤從朱斌仔身邊經過。

朱斌仔不知有什麼盤算,居然讓我們離去。

之前爸爸一個把南乳五人打趴,現在對方多了十人,對爸爸來說會不會勉強了一點呢?

我自我安慰,心想就算不能一打十,以爸爸的身手,逃走應該沒有問題吧!

我們走到了8座的升降機大堂,迎面遇見一位老婦人,楊鳳瑤喚道:「杏婆。」

「阿瑤,見到妳就啱喇!」

「咩事啊?杏婆,阿豔呢?佢唔係去妳度畀枝藥酒妳咩?」

「阿豔佢上咗去1233室同班臭飛講,叫佢地聽音樂唔好咁大聲!但係佢上咗去咁耐,都唔見佢落番嚟!我擔心佢有事,我又唔夠膽一個人上去,落嚟諗住叫陳仔同我一齊去。」

我問道:「杏婆,妳知唔知1233室有咩人住架?」

杏婆思索了一會,現出恍然的神色,道:「之前有個後生仔住嘅,好似叫做周…平泰,但依幾日有三個臭飛搬咗入嚟住。」

我聞言倒抽了一口涼氣,喃喃道:「周平泰?點會咁啱架?」

我想到了周平泰在顧琛琛身上施加的傷害,現在學姐的情況很危險。

我瞥見一旁的手推車橫放了一枝木棍,我撿了起來,道:「我去1233室睇下。」

楊鳳瑤道:「我又去。」

周平泰的家裡有四名男人,我一個人實在力有不逮,可是現在的情況我又等不及房侍農前來。

一時間六神無主的我,想到了一個不知道可不可行的方法。

(待續)
好煩呀楊鳳瑤
pish
好煩呀楊鳳瑤

細路女係咁嫁喇
好煩呀楊鳳瑤

春巴寫死佢,ok?
屌,死𡃁妹跟埋上去咪阻住哂,冇記錯上面有兩個男人
好煩呀楊鳳瑤

春巴寫死佢,ok?

收皮啦你
屌,死𡃁妹跟埋上去咪阻住哂,冇記錯上面有兩個男人

咪臭係
楊鳳瑤同杏婆捽下跌打酒先啦
唔好阻住大人做嘢

哎呀 爸爸得一個 如果唔係一齊上去第八座就簡單好多 btw其實call咗房待農未 快d到啦
楊鳳瑤同杏婆捽下跌打酒先啦
唔好阻住大人做嘢

哎呀 爸爸得一個 如果唔係一齊上去第八座就簡單好多 btw其實call咗房待農未 快d到啦

係囉幾時先肯報警
我怕老豆比人捉左呀
好煩呀楊鳳瑤

春巴寫死佢,ok?

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞