(校園、穿越、奇幻)今年我三十三歲,回到了1998年(8)

1001 回覆
230 Like 5 Dislike
好精彩呀
有晒畫面
楊鳳瑤爭返口氣 扑柒黎洪瑋先啦
如果唔係大家又咒你死ga la

驚察到未呀 又要就嚟打完先到 唉
無論咩年代都係咁

又唔見你係到 你都係阻左哂果件黎~垃圾車都嫌3嫌4

無論咩年代都係咁

樓上果單剛剛開拖無耐 無警到都正常
但朱仔果邊開大片都無
有咩慘得過係live係咁f5

無論咩年代都係咁

又唔見你係到 你都係阻左哂果件黎~垃圾車都嫌3嫌4

嫌架車嘅係宛琳珊
我同管佳莉都有幫手ga
水菜麗應該就快到
水菜麗應該就快到

車死人喎
水菜麗應該就快到

車死人喎

仲有房侍農呀嘛
邊個叫我
邊個叫我

救命呀
邊個叫我

救命呀

老老柒柒你唔係暈咗咩
邊個叫我

救命呀

老老柒柒你唔係暈咗咩

夢中呼叫,我當然用師父教我既方法報夢作出回應啦

柳同學,我會響夢裡面救你架啦
Pish!
少咗正評
又少咗人推post

茶餐廳旁的空地,朱斌仔忿忿不平,自己那方折損了這麼多人手,居然奈何不了對方,這時候要他「止蝕」離場,實在心有不甘,明明十多人打一個,就是穩賺不賠的格局,豈料突然殺出了四架垃圾車把形勢大好局面弄成這樣的殘局。

正當他再要來個第二回合,挽回面子的時候,警車的警笛聲由遠至近,未幾,一隊廿多人的PTU,帶備了盾牌、警棍衝過來。

朱斌仔等人見狀立時作鳥獸散,但另一隊為數大概十人的軍裝警員,從另一面把朱斌仔等人圍堵。

朱斌仔高舉雙手,道:「得得得,我地唔走喇!」

數名PTU走到成人豪等人面前,喝道:「趴低,雙手擺係頭上面。」

有兩名女警指著管佳莉和呂靜宜,道:「你地都係啊!」

Humphrey抗辯道:「Madam!妳地誤會喇!我地係受襲嗰一邊啊!」

「你地喺公眾場所械鬥,你地推緊架垃圾車就係物證,有咩返差館先講。」

呂靜宜聞言憂心忡忡,問道:「Humphrey,咁依家點算啊?」

Humphrey雖然有點慌張,但他仍然強裝鎮定去安慰呂靜宜與管佳莉,道:「無事嘅,唔駛擔心。」
救護車載走了周平泰後,水桂麗看見有多輛警車停泊在8座,有大量警員湧入8 座,難道他們亦收到線報前來拘捕沈雲樂等人,她為了一探究竟,所以亦跟隨那批警員。

此時,她發現兩名表外甥受到刁難,於是上前解圍道:「伙計,識得架。」

Humphrey與呂靜宜瞧見水桂麗,宛如看見救命稻草一樣,不約而同喊道:「大表姨!」

兩名女警認出水桂麗,為難道:「Madam water,妳都當差嘅,妳都應該白我地嘅苦況!」

「明白,明白,跟規矩。」水桂麗安撫道:「靜宜、Humphrey,你地放心,大表姨同你地一齊返差館。」

一名軍裝警員走到水桂麗面前,為難道:「Madam water,頭先發生嗰單交通意外,我地想搵妳協助調查。」

呂靜宜與Humphrey面面相覷,水桂麗神情尷尬,道:「SORRY!大表姨跟唔到你地去差館喇!不過你地唔駛擔心,跟佢地返去,佢地唔會為難你地嘅!」
楊鳳瑤緩緩靠向我,把木棒塞入我的手裡。

我們這一方除了人數上吃虧外,只有我一個人有武器,而且我的左手受傷,使不了力,布正麗與楊鳳瑤又是女流,現在只能寄望房侍農快一點趕到。

孕婦再三命令道:「阿芳,妳仲等乜啊?快啲上去劈佢地啦!」

阿芳瞧了瞧孕婦,再瞧了瞧布正麗。

阿芳含淚凝噎地道:「妳…唔好迫我啦!我唔想殺人啊!」

菜刀從阿芳手上滑落,掉在地上發出了鐺一聲,然後阿芳獨自走出屋外。

黎洪瑋瞧了沈雲樂一眼,便跌趺撞撞去追阿芳,他喊道:「阿芳,等埋我啊!」

孕婦焦急道:「黎洪瑋、阿芳,你地兩個即刻同我返嚟啊!」

沈雲樂撿起了地上的菜刀,目露兇光的他狠狠地盯著我們,看來他是不肯罷休。

三人中只有我一人有武器,我踏前了一步擋在布正麗與楊鳳瑤身前。

儘管人數上逆轉成三比二,可是局勢依然兇險。
推 係咪仲有ga
待續
好啦
待續

加油
有女主死即刻變神作
打撚柒個大肚婆先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞