麻煩大家住酒店高抬貴手

942 回覆
7299 Like 352 Dislike
希望樓上講D仆街野既係假膠
做人有返公德心啦
唔係如果同支那人冇分別
利申 唔係酒店業
late checkout嘅人會係依批人錯
如果無遲走
執房執唔切
就係你地酒店人手不足嘅問題

唔關你部門事唔關你事
咁無你嘅問題咪撚理咪得
咁大怨氣把撚
但至少business case上一定係酒店問題啦
屌鳩個客講得通咩
真心唔明喎
你日日帶住藍威寶/滴露消毒劑出街?
囉都係一兩樣咁囉,唔會咁誇張成條廁紙同十幾二十樣咁囉
你諗吓你憑咩叫我喺度比名你啦,on9仔,你比名好唔好
收皮啦,啲酒店好心定好啲policy,最多做到幾多個人late check out,再唔係延遲所有人check in 時間

唔係去到最後執唔切,先賴上手客人遲走/污糟,準時交房明明就係酒店責任
五星,

住五星先仆街,咖啡capsule都成條咁偷
遲check out呢樣嘢某程度係惡性循環
有人整亂 -》 要執房 -〉遲俾下一手check-in -》 reception/ manager俾late check-out做compensation -〉執唔切嘢-》下一個又遲入…..
去你老母個肛門玩
你平時翻工做狗?
一係唔使你比名我,你話比我知你做邊間,我比名你老細
你入住其實已經清潔左,你仲想清潔咩
on9 客大哂咩
咁個個人有唔同需求點可以咁比較
酒店發現大部份客人都去到最後一刻先checkout真係執唔切,係咪應該調整下個checkout check-in時間?
5星先多
你地酒店個垃圾桶細撚到 出去買啲外賣番黎食掉一兩舊都full撚左 仲要掉啲紙巾 跟本就唔夠位

同埋呢啲正常使用 係咁多垃圾都冇辦法 啲垃圾咪等你清 房費冇包清潔費?

你話出去成個垃圾房啲垃圾執埋入房就話姐 咁得閒呻不如轉工算
定好policy咪得
某程度上係有人做壞規矩
你平時翻工做狗係趴地下食飯?

大家自律唔得既?

要求你掉垃圾掉落垃圾桶,好難?

屋企人冇教?
咪就係,一開返關就派晒啲房俾旅行社啦
我自己多數用消毒濕紙巾(tempo/zensis個d) 抹,我諗應該無咁傷d木質面
咪係 呢條on9仔等比人炒
咪你呢啲人

K11新開嗰間火土燒肉完全係垃圾
https://lih.kg/bqtsQCV
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞