麻煩大家住酒店高抬貴手

942 回覆
7299 Like 352 Dislike
唔會解決到架啦

快啲等開關放走班港客出去算啦
我經過見到都會拎1,2盒入房
屌你有時爆房得1盒 叫人拎過嚟等半個鐘先到
發現有爺生無乸教嘅支拿畜
支那人思維
無支那人香港邊有今日
我都係x2 ,係唔識還原張床
有錢人都係好人
其實啲嘢做唔切、唔夠人手做嘢呢個係management問題

酒店搵鳩假期嗰啲吹staycation風,意圖救返酒店業,咁佢哋見吹得成而且晚晚啲人爆房爆到爆房,就應該要增加人手,平時一個做咪變兩個做

做生意角度,人手唔夠影響咗服務質素下降,管理層唔加人手,反而怪啲客又有啲唔對路,管理層可以控制到加人手,但控制唔到啲客閪唔閪

利申返:唔認同顧客至上主義,閪客係要當面屌

我覺得樓主要做嘅應該係罷工迫管理層請多啲人,鍪或者係啲客等得耐嗰陣呼籲佢退錢,見退得多錢管理層就自然正視問題,而唔係連登開post呼籲閪客唔好閪,因為閪客冇可能唔閪
咁都可以有優越感
住開邊d垃圾酒店check out要比人check 完先走得
發現有爺生無乸教嘅支拿畜
香港人一向西客之最
低質到仆街
我自己扔唔到落酒店垃圾桶
都會搵個膠袋/薯片袋起啲垃圾
將啲垃圾全部放返一齊
方便人哋執
唔會扔到東一忽西一忽
禮儀嚟㗎嘛
啲人好黃㗎,忍下啦柒頭
酒店人共勉之+1

仲有幾日就完暑假
次次都帶酒精成間房周圍噴
你地抹間房抹乾淨D我咪唔噴囉屌你老味
個個執房就求撚其 床單有漬又唔理 D台台櫈櫈十年都唔撚抹 仲好意思叫人唔好噴酒精?
我盡量都唔用啲毛巾,張床就唔拉開張被,最後走嘅時候會寫低張紙同執房講啲毛巾同張床都無用過,唔使執得咁辛苦
好現實的問題,
我做客
搞到鬼死咁亂又冇懲罰,
執好啲垃圾又冇獎,
點解要做埋你執房個份?
我盡量都唔用啲毛巾,張床就唔拉開張被,垃圾會包好帶走拎去街嘅垃圾桶掉,最後走嘅時候會寫低張紙同執房講啲毛巾同張床都無用過,唔使執得咁辛苦
真,支那DNA
香港嘅pet friendly酒店根本唔friendly,淨係俾帶狗同貓,有啲甚至貓都唔得

利申,一向帶寵物都會bk寵物友善酒店
痴撚線拎人嘢原來唔洗問聲先
其實酒店應該企硬 唔容許late check out 或者直接收附加費

利申: 非酒店業員工 去過n個國家旅遊 從來無需要遲check out 都唔知遲黎做乜
你要極端化嚟講,你點講都贏
但講真,你喺屋企都唔會扔到啲垃圾東一忽西一忽呀?
咁點解去人地方會咁做?

Btw,我去酒店臨走的確會將張被鋪返平
唔會一炸梅菜咁堆喺張床

雖然人哋最後都係換
但盡力還原返間房,係禮貌
不過閪客唔會有呢個意識
所以香港人要喺廁所玩屎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞