麻煩大家住酒店高抬貴手

942 回覆
7299 Like 352 Dislike
收額外清潔費
Black list個客
唔敢做,完
不如執乾淨吸埋塵先check out 再放低一千幾百貼士
支那人本性
就咁睇字都知係西客
應該冇咁快 仲要去你度掉多幾舊垃圾先
你執住等下先
唔係廁所玩屎,咁去邊到玩?
假設間酒店有100房,個個都遲走,

咁係咪要請一百個人黎打掃一間,

你翻工都唔會一日做一樣野啦
Room attendant
藍威寶/滴露
其實真係好弱智⋯⋯你帶隻貓去staycation, 隻貓會enjoy 咩
連登仔:唔鍾意咪唔好做囉,關我撚事呀
你咪叫酒店加policy 話污糟左扣deposit lor
呢個擺明係酒店唔敢得罪啲客喇
定你做埋啲濕鳩酒店幾百蚊晚個啲呀
或者簡單啲,check-in嗰陣時提一提客人,再offer 一支無酒精成份啲消毒水咪ok

而家周街商場都係提供酒精成份嘅洗手液俾客人,鬼知你嗰度啲傢俬/牆唔用得喎
不問自取 是為賤也,小學未畢業?
啲人話 Rosewood 少少嘢都搵到藉口扣 deposit
老老實實,大把人怕污糟會拎床單自己換晒d 床單。
不過都有d 撚樣自己怕污糟,入到房就叫個人上嚟當面換
好心你啦,閪客。唔好亂咁放叫基本禮貌咋
同樓主同行,都係掃把

雖然講真呢兩年幾,真係依靠做香港人生意而生存

但講事實香港人成日唔準時退房,真係衰撚過大陸人。

大陸人或其他國家真係趕住去shopping或去玩,8點幾就退左房,
ra早有房做,快快手可以比下手check in

汽球setup公司正仆街,啲ra真係要每個波吉爆佢,做間房又用多左時間
過一兩個鐘就已經有
睇留言見到你話你過左做掃把個階段
即係經理啦
做撚到經理,有難處咪開coop meeting講俾個gm 聽囉明日之星
Queue 撚到百幾間房俾fo 打電話屌屎眼你覺得責任唔響你度嘅話屌返佢吖嘛,做大嘅唔幫細嘅頂啲細點跟你啊
大家都係room division無所謂啦
明明係管理不善,反而上嚟要求俾錢嗰個去就返你
你直接叫啲客check-in嗰陣簽份同意書呀嘛
一係就捉住個客直接屌鳩佢
仲未停經咩?

有本事做,冇本事自爆個名?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞