麻煩大家住酒店高抬貴手

942 回覆
7299 Like 352 Dislike
之前做過下酒店
唔好話日本人
連台灣同支那同事 一見到香港客就皺哂眉頭
有次見到個好好禮貌嘅香港客
佢地衝口而出話 哇 原來香港都有咁nice嘅客
你真係覺得自己睇通睇透聰明過人?
睇返留言都可以分到邊類做開西客, 邊類正常人
你叫上頭扣佢deposit清潔費囉
開post都冇用
聽講做清潔係要喺有限時間內清理一間房
宜家多咗staycation 多佈置 同意係會令到清潔人員工作量上升

其實做人都係將心比己姐 假設你間屋拎出去租俾人 都想人地俾返你時乾乾淨淨 幫你清返好少少

其實每人都為別人設想多啲 行多一步 有返啲公德心
唔係好基本喺文明社會嘅教化黎架咩?

我明白覺得俾咗錢就包埋 但其實做多少少 會方便到人 係咪真係咁冇道理呢

希望香港人俾多啲同理心 酒店貴咗 清潔人員人工唔會加咗
無計,香港而家大部分都係有爺生無乸教嘅支拿畜
會收整臭個名再講啦
有本事咪收囉
原來咁多人都係覺得俾咗錢大晒 平時返工可能俾人撚到癲咗 難得有皇帝做就將啲氣發洩晒喺人地到
自己拎埋垃圾落街掉都係禮貌,無人教過你咩?你喺屋企會唔會掉左啲垃圾入薯片袋就算,然後由得個袋留喺屋企到?
想問下你係咩人咁高貴?
好難吸到乾淨架
其實你睇唔睇得明個post講緊咩?
唔知點解你講完同果d叫人唔好開冷氣既差不多
支拿畜就做得出,幾賤都有
既然咁差
建議香港人立即自殺
客又好
做酒店果個都好
你有糧出架
Blocked user係咩人心照啦
你覺得做酒店做狗姐
一路都會咁做 基本禮儀黎
樓上講得好啱 好似去餐廳食飯 食到成地都係冇問題
係冇禮儀姐 宜家香港咩事 個個真係俾咗少少錢當自己係皇帝
你依家咪比客撚狗咁撚囉
唔好俾人住啦笨
生日去旅行!下一站曼谷
https://lih.kg/278935

唔知樓主去曼谷住酒店會點
好正,你呢句同咩人工包埋冇分別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞