麻煩大家住酒店高抬貴手

942 回覆
7299 Like 352 Dislike
因為大陸人易恰D
樓主係咪岩岩入去做

咁辛苦咪quit囉

唔係話要幫班仆街講好說話

而係樓主講既絕大部份既野都係一個執房既份內事黎

執垃圾清潔呢d野唔係你做唔通個客做?定你叫經理黎做咁有氣勢唔見人地check out果陣落去指住個客屌?
唔見你同班同事講扣佢deposit?

你份人工包埋架大哥,做得小有得偷懶果陣又唔見你開po講?有邊個唔想個個客都有手尾一間房3個字搞惦
有既話一個人一日執幾十間都得啦洗乜請樓主

仲有d傢俬有問題都唔關你事工程部搞架,爛尻哂最多咪叫你搬走佢,咁上心做乜又唔係你屋企
樓主開名做邊間,到時我地輕手d
唔係自己屋企,自私心態
日本人就相反,去完邊都要還原返嚟到嘅狀態
咁即係午市/晚市前5分鐘只可以坐喺度?
多咗成倍人入境
我覺你形容自己真係幾貼切
你咪大大隻牌掛門口話唔收香港客囉
同我地講有春用咩
咁係咪污糟d難搞d就可以唔做?
你着得件制服就代表你返緊呢份工
你做得辛苦既可以同上頭反映
一係唔做
你都可以呻,但係事實就係上面樓主講既野就大部分都係樓主工作上要做既野

都係果句,d客有俾床頭錢你年尾出花紅雙糧果陣又唔見開po曬命?第一日返工?做得辛苦一係反映試下改變個環境一係走,你公司敢唔敢收返個客既deposit?

你公司無指引無規矩列明邊d做得邊d唔做得既話個客整到成間房都係垃圾你都只可以做個客係仆街唔等於個客錯喎
有錯既退房果陣收返個客錢樓主都要清架喎講到會罰錢就個個有公徳心咁第一日返酒店?擺酒搞到成場花紙我地要一個一個客幫佢拎杯墊冚住d杯都試過唔通我又要出po叫大家結個有公德心既婚

樓主可以出po呼籲大家做個有公徳心既客,但係屌呢d就真係無尻謂,屌完唔洗做?有邊個返工唔辛苦?定你返工為興趣幫助他人唔收錢?
屌完又要死死地氣做,點解唔quit?
有錢人係知咩叫禮貌不過唔L對你有禮貌
窮L係直頭唔知咩叫禮貌(好聽D叫無心嘅)

去到邊都係乞鳩人憎,乞人憎程度緊次於支那人
係!對唔字!
擺枕頭上面=tips

以前我做hskp個陣聖誕都要返工
有個客check out個陣留低咗一塊獨立包裝曲奇同一張memo祝我聖誕快樂
真係感動到喊
連登仔有幾多個好鐘意staycation
香港客真係數一數二閪
酒店無規定唔俾你係大堂打飛機添
香港d beta男為左屌閪整色整水
又掛波波又擺哂盤咁先有閪屌
辛苦酒店哥哥
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞