麻煩大家住酒店高抬貴手

942 回覆
7299 Like 352 Dislike
班撚樣睇填海華個廣告上曬腦
無得賴大陸人啦,香港人自己都咁撚可惡
返大灣區搵食囉屌你老母
咁撚把炮去外國睇下有冇人請囉柒頭
奶奶奶
我自己做補習社part time嗰時最西都係啲大陸人
俾兩三個鐘錢 三點放學過嚟 夜晚八九點先嚟接個女
一二年級妹妹喊晒口話難得今日老豆返嚟 想同老豆食餐飯
個老母都係照逼佢留到九點幾 無得一家人一齊食
又有六年級學生喺補習社入面對個老母拳打腳踢

香港人都有西嘅 不過最痴線最極端嘅cases全部都係大陸人
但係可能係因為對小朋友 都要盡力幫盡力教
就算依家無做 都會偶然諗起佢地 唔知啲學生讀書讀成點
佢係管理嗰個
可能覺得自己上岸著住套酒店派嘅老西重要落場砌嬲豬
問心 無左中國遊客咁多年 香港啲問題係咪少左? 比起幾千萬大陸遊客分別好細 根本做仆街野都係香港人
癡撚線
班生番係咪成世未飲過咖啡

有冇客扑嘢扑到成床閪水
𠵱啲又點搞?
睇呢個post發覺連登仔幾冇同理比
住酒店係唔洗幫手執房 但都要盡量唔好搞到人咁大工作閏
你係屋企會唔會搞到屋企垃圾場咗
香港人以為自己好有文化 做過服務業都知最冇教養係香港人 人地老禦幫你執屎
建議為咗幫輕下房務員
全世界8點check out
建議為左幫輕侍應
自己入廚房拎食物同洗碗
唔洗做呀?
最好咩都唔用入去訓一晚走 屎尿都唔屙係咪?
最好no show
佢係管理果個就更加死得

呢2年俾武肺搞到點唔係唔知呀

唔諗下點解唔請多d人要你着住老西落場砌先得架

以前炒開果間旺季無人連班sales同副老總甚至老總都要落場做啦

宜家無人唔叫你班着老西做唔通請多個炒蛋做?

袋花紅雙糧貼士唔見你地感恩d客
其實呢d唔係酒店罰留番清潔費?
熟客都只係當半個人
不嬲就要嘅,不過負責收錢嗰個驚個客仔會著過火屎所以會唔收
要不是中國 點點點 香港一早完了一樣嘅論調
未聽過大種乞兒?
少左大陸人喺地毯走廊屙屎
認真 見過
咁你唔扣 deposit 就自己管理不善啦
做衰嘢又冇後果
做好人又冇着數
反而做仆街就奶到盡

個 feedback loop 自己製造出嚟
怪邊個?

西人當 VP
好人就冇着數

點解要做好人
總之我返工唔開心
你地香港人就係原罪

唔妥個客咪直接屌/開名屌囉
又冇 nuts
上嚟屌晒全香港人先安樂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞