麻煩大家住酒店高抬貴手

942 回覆
7299 Like 352 Dislike
嘩玩屎屌你老母酒店重污糟過公厠 猩港人俾啲公德啦
真,好多無公德心
咁點呀 清潔唔撚洗時間 比間屎房你囉好唔好
老老實實香港等如支拿
你叫班生番做好d?
不如移民好過la
做唔切就唔好接咁多客
如果成日都係遲嘅 自然俾人唱 最後就係少客/要減價
我都做過酒店
無樓主講到咁過份點會有錯入哂個客數
同埋篇嘢膳稿味太濃
早就要啦,收三千如果房務有得分我祝啲客攪多啲破壞添
咁驚去乜staycation
你好似嗰啲俾100蚊入院當自己大少嘅人
d 防疫撚係咁
自己無錢/想去, 但又去唔到
就要人陪佢一齊癲無得去
香港多得呢d 白卡
我通常都係食外賣之後會包翻一袋,同埋垃圾掉喺垃圾桶唔係常識嚟架咩?
sor我忍唔住笑咗
真,有時啲窗台seat位一摸全部都係粒粒應該係食物屑嚟,根本連塵都冇吸過
普遍香港有服務業性質嘅公司都有呢個問題
高層怕得罪啲客,咩都話okok
但就揾低層食

好耐以前,要食屎無緊要,會俾返小小bonus你補償
依家酒店嘅做法係將個價錢加高,book房錢已經加埋仆街客嘅"清潔錢"係入面
慢慢就連員工份B仔都食埋
因為book房錢已經連埋清潔金,所以高層唔會嘈,理所當然
然後佢出糧俾你又覺得你份糧係包埋執屎,所以佢又會覺得 理所當然
你又知樓主間酒店係咁你唔比佢間酒店無呢個情況?
支持樓主 香港人真係好難服侍
個種比少少錢就以為自己大爺嘅心態真係好難頂
無公德心無同理心仲要睇人唔起
同印度同中東佬有得平排
但仲成日自我感覺良好
因為大陸人冇咩要求
用間房用得好d 乾淨d 我諗大部分人都會同意
但係你話係因為有閪客整污糟所以遲交房
呢個唔係一個可以接受原因
係間酒店要賺到盡,比唔夠人手

舉個例
航空公司200 個位賣220 張機票
冇人no show既話實有20 人上唔到機嫁
因為你既原因要個客遲
正常都會比返d cash/ upgrade 個客嫁啦
咁你香港酒店業有冇咁做ar?
唔出聲嘈你 你仲叫人準時交房 tim la
遲三個鐘會唔會退返三個鐘房錢ar?
有冇主動offer 返late check out 比人?
要人硬食 仲講到理直氣壯咁叫人等
lm
咁倒瀉野又唔係有心既,其實有心既就真係幾仆街
聽過同行友人咁講過 唔會再同佢有下一次
你老母全家都係死賤種
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞