麻煩大家住酒店高抬貴手

942 回覆
7299 Like 352 Dislike
本人職業做酒店業房務部,希望大家高抬貴手!

做酒店一般都唔希望見到香港人住,

由其呢三年更加厭惡。

呢兩年有武肺,個個都會帶酒精去酒店噴,

但大家噴一下就大量增加工作人員清潔時間同維修時間,

酒精會令木器同膠既漆面白化,咁又用時間去還原翻或者補油!

同埋大家都會去慶祝節日,滿屋氣球都算,

入面仲要有閃粉,或者用完紙巾周地掉,

房入面其實係有垃圾桶!

仲有可唔可以唔好咁貪心,

偷房入面既枕頭/被/水煲/風筒/毛巾都未夠,

仲要去房務員架車偷廁紙,

你當住酒店係去食自助餐,要食回本呀?

仲有係大堂拍枱問點解咁晏都冇房既,你問下上一手係房做咩,

除左上述問題,仲有地氈倒瀉杯麵/係牆身畫圖畫/係廁所玩屎,

我好想知呢類人平時屋企需要請幾多工人,

仲污糟過動物。

亦都唔係人人都咁賤格,

會有客人十分有手尾會執好垃圾先走,

十分感激體諒清潔人員。
仲有,從來無諗過有人會請氣球設計公司去酒店做氣球裝飾,

你老母,你食撚左屎呀,一係你囉撚走佢啦,

一整整成座咁大座,你唔要就吉爆佢囉走啦
你做得就遇左啦,唔使你做哦?
post去staycation group有效d

這就是香港
冇得扣班友deposit?
好想知你屋企有幾多工人跟住你,

仲污糟過流浪漢
亦都唔係人人都係咁,但而家佔大部份
叫你酒店定標準 收附加清潔費 唔講錢 大部分香港人唔會理你
家陣有出糧比你,唔覺得有咩問題,而呢啲亦係你責任
如果偷電器部就一定會,

但房務車放走廊,

從未見過會有人成條廁紙咁偷,

講真中國班禽獸都唔會咁做
咁希望你仆街死
見過偷雞帶狗入酒店,隻狗仲周圍柯,主人唔q理
呢個唔係我酒店問題,而係全酒店都有呢個問題
就係呢啲撚樣,見過有人帶貓,去敲門同佢講唔可以帶寵物,

死都話冇,但佢隻貓係入面叫,同保安一齊的佢走
請問攞紙巾牙刷嗰啲走有咩問題?
啲嘢又唔係你自己出錢買嘅
酒店自己唔扣deposit ,最後就玩死前線員工,個個都怕得罪客,做臭名
咁即係正常, 唔好問題
起下底啦 你覆緊果條社會垃圾黎
以前做過RA 自閉工

最好做係日本人>韓國人>大陸人>外國人>香港人>印尼印度果類
如果真心唔為意噴左d酒精係d枱枱櫈櫈上面想消下毒,可以點樣幫手清理返
仲有係大堂拍枱問點解咁晏都冇房既,你問下上一手係房做咩,

依啲係酒店責任
怪鳩個客
痴鳩線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞