麻煩大家住酒店高抬貴手

942 回覆
7299 Like 352 Dislike
酒店開得個check in時間俾黎
唔守返咁有咩意思
大家都應該守
雙向咖喎

依句你可以話佢酒店拍枱有問題唔禮貌
態度唔好
可以補充返依樣
但無理由叫個客問上一手掛
我做緊staycation酒店嗰陣都面對同樓主一樣嘅問題,但香港人就係咁撚垃圾,亦都唔洗旨意打篇千字文就可以改變到佢哋
與其係咁我退出呢個遊戲轉去做apartment,係困身啲,但唔會日日做到打仗咁,唔會日日入到間走房就講粗口
你老母生完你都遇左可以去死囉
同你老細講加人工啦屌。不如乜都唔做幫你執咪房先好走。滿意?
除左倒野同玩蛋糕呢d太過份之外
其他都唔覺有咩問題
酒店d垃圾桶豆潤咁細
其實掉唔掉落去分別都唔大
除左刻意破壞之外
其他都唔明有咩好屌
不嬲check out都唔駛等
除非你用cash俾按金就可能要等
往死裡噴
你連樓主既意思都唔明 佢係想你地有返d手尾 垃圾就放返入垃圾筒 咁簡單既野 都要係到拗 小學生都識啦
除左偷野同玩蛋糕呢d太過份之外
其他都唔覺有咩問題
酒店d垃圾桶豆潤咁細
其實掉唔掉落去分別都唔大
除左刻意破壞之外
其他都唔明有咩好屌
弱智唔洗咁大聲
你做咩同check out快唔快冇關係
唔洗自我感覺咁良好
平時staycation 無做過呢啲,但見到你既語氣,即刻想做曬你講既野
樓豬瞓左?我想高抬貴手啊
補充返

無同理心同自私
用喺「拍枱」依個動作可以話影響到人
我唔反對

但一定唔係咁樣用喺「你問下上一手係房做咩」
我focus緊喺樓豬叫人問上一手
依句即係叫個客做埋酒店人員份工嘅職責
人地book得果段時間
個價錢就包咗該有時段內要提供嘅服務(房)
點解俾少咗唔可以出聲
任何服務業都知,香港人最垃圾
酒店都無出聲,你個做員工憑咩出聲?
樓主呢d傻閪好好笑
打份垃圾工上網教人呢樣果樣
第一,世界咩人都有,唔係以為上連登講兩句會改下話?
第二,打得呢d工都係咁上下,份份工都有屎食架啦
第三,你唔係覺得你d酒店同事好有手尾,d野好乾淨跟足規矩下話?要管既管好你d同事先啦,如果你咁撚識將心比己,我諗你份工都可以唔洗做
係,之前一畢業返黎就係做hskp
做左兩年之後轉咗去fo
對呢個行業絕望之後宜家轉埋行
所以睇到樓主咁槍口覺得有啲on9
因為佢講嘅問題係酒店不嬲響度嘅問題
on9
你老母出嚟接客
啲客唔通奉旨中出你老母個屎眼?
叫你酒店恨心d 遲1分鐘收1000,再睇下間房污糟程度再收1000,肯定可以改善大部分度縮既住客,但一定要成個行業做,如果唔係呢啲只係趕客
真 平時勁好手尾
間房除左掉唔到嘅垃圾放係枱面
其他都還原到入住嘅咁

見到佢咁撚串 下次搞撚亂哂間房算數
cheap到偷野
中出屎眼真係違反左交易嘅內容喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞