麻煩大家住酒店高抬貴手

942 回覆
7299 Like 352 Dislike
真 盡可能我都會帶自己枕頭毛巾牙膏牙刷沐浴露樽裝水茶包咖啡粉,希望前線員工執房唔使做咁多嘢
話晒都係只係借個地方嚟瞓一晚,唔好搞咁多嘢
樓豬係咪做打雜bell boy 咁大怨氣
有frd 都係做酒店captain
都冇你咁火滾同咁差嘅態度
其實呢家好多酒店都為左staycation plan特登出左啲廿四小時plan
跟check-in時間起計廿四個鐘check out
打散番個check-in/out時間

要解決執房時間唔夠問題根本大把方法
係樓主做果間無咗做
樓主要做嘅係同公司提建議出黎 唔係屌啲客遲check-out/準時checkin
應該係經理再高一兩級既人話事,要吸引多生意,又要盤數靚

佢先理得你地死,酒店有錢賺就袋左先,投訴其實好少事,呢個世界咁多客,得罪一個客,都仲有大把客

唔夠人做唔切,又唔洗自己落手做房,

忙時housekeeping經理都有可能落場砌房

其實housekeeping經理好多都係由ra慢慢升到做經理,佢地唔會唔明,

唔明既係經理再對上職級既人
24hrs 好多時星期1-4先有
根本酒店自己都知一full少少就做唔到24hrs....
留意返有啲位唔係無公德心,例如有啲客真係唔知,用酒精噴啲床架/枱,會好傷啲木。

又洗唔洗下下都咁搶口,屌係狗屌人去死呢?

希望大家唔好咁過分

同埋完全唔想溝通,唔想提返啲客點做會更好,只係想發洩

係兩樣野嚟
同你經理講扣deposit咪得?

乜都擺上黎你當衣度Facebook?
啲客遲check out,冇錯????
兩三個鐘,每個執房阿姐,3個鐘執到十幾間房咩
辛苦你了
啲香港人比得幾百蚊租房,就即刻當正自己皇帝賤過狗
攞係手字邊
Room division 個經理點會唔明
不過要搵錢吖嘛
我第一間嘅hskp 低賤到話自己部門無直接賺錢,反而係支出嘅部門,唔似fo 同sales咁所以無得say要死忍
我想講:你老母閪唔執房fo 同sales賣乜撚嘢?

我每次book酒店都入去淨係企下
廢事訓亂張床同用污糟洗手間
再放低五舊水係放感謝樓主啲同事
之後朝早七點就check out
等酒店可以直接交俾下一手
早d訓聽日起身番工啦你
成張credit card比左你,你咪扣我deposit charge 我fee囉,遲check out係唔啱,不過酒店又唔敢charge個客,charge 左都要bear個risk架啦
乜原來枕頭都偷得走,仲要真係有人偷
偷房入面既枕頭/被/水煲/風筒/毛巾都未夠
真撚定假。。呢堆野共用既咁撚核突都偷
所以話香港人係西客真係有原因,

睇到你咁覆樓主

唔怪得係人地係到開post屌西客
咁不如叫酒店提供埋啦 check in 前比2支佢咪得 撚會有人帶藍威寶同滴露出街咩 on99
真心想知咁大舊野 點先無人發現到
樓主講到大部份客都會偷嘢咁
呢個好笑
運動成功左了周街visa你留係香港食屎啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞