麻煩大家住酒店高抬貴手

942 回覆
7299 Like 352 Dislike
由一開始 「高抬貴手」「有啲客都有公德心」

慢慢愈來愈燥底 開曬地圖炮

其實咁易比其他人講野激嬲
點解仲要po係連登
咁就叫你老細貼出香港人與狗不得進入
啲人價值觀真心痴線,有爺生冇乸教
睇字都知你係西客,做酒店就知而家啲客根本12點已經開始排隊想拎房。麻煩留意翻checkin 時間 唔係你早啲到我就一定有房比到你。
本身都想撐你,但你呢句真心on9

假設我係一個正常唔會搞亂檔嘅客人,準時check in, 憑咩要因為上一手啲仆街客而要我浪費時間
講開都想問吓,咁你酒店負責執房嘅人有冇少到?

其實係咪有一部分因素係因為少咗人開工?
Exactly, 樓主勁
好同意你
唔係話職員唔慘,但無理由將上一個客既問題怪責落下一個客度吓嘩
見到啲留言就知道香港有幾多無同理心嘅西客。
呢啲係品德問題,唔關你比幾多錢事。
仲有咁多人講緊:唔嚟幫襯你無工開、做得酒店預咗、無人逼你做酒店、有本事扣返個客錢⋯⋯
呢班人個公德意識差到,已經見到係第時周街吐痰嘅廢老。
樓主只係講緊一啲酒店係無預客人咁做嘅行為,但竟然咁多人係覺得預料之內,少少羞恥心都無。你自問吓如果你做酒店業或者你做嗰行遇到呢啲西客,仲係咪講得出:唔嚟幫襯你無工開、做得XX預咗、無人逼你做酒、有本事扣返個客錢⋯⋯
連登作為香港最大討論區,我都唔知應該覺得香港真係多垃圾,定通常垃圾先得閒留言。
你知唔知有啲爆嘅酒店係3-5點都未有房
但寫明2點check-in
講緊係sell緊5* service 嗰堆
然後叫人去lounge 等到有房為止
都唔介意柒既又柒唔過你班柒頭留港做賤種支那人然後又好多藉口,背後係點大家都明啦
就係知道你哋辛苦所以我次次住都會留低貼士係個留言簿到
我唔知喎巴打...我唔係執房...
定係你問緊樓豬
照你個道理講
你唔整到火燭,咁D消防員全部都可以揸兜
唔怕同埋你講依家過得好開心完全唔想死你聽朝番工應該就唔明我講咩架喇
有無諗過好多香港人嘅行為
其實同支那狗無分別

没有我们 你们酒店业一早完蛋了
嗚嗚,疫情啊,你放no pay得唔得
咁咪柒囉過得開心柒又有咩所謂無留講早響啦仲等我串左你咁耐

求其都搵到例子 仲要係今日嘅post
根本好多問題都係酒店唔揸正嚟做而衍生嘅

我做緊apartment,都有做日租,都好多香港人,但完全無樓主講嘅問題,因為我公司乜都揸正嚟做

整污糟地毯?影相,洗唔甩收錢
整爛傢俬?收錢
我哋月租係唔會再refill吧房四寶拖鞋牙刷咖啡粒添,再要就收錢
嘈?唔好意思合約寫明

所以我公司而家唔會有樓主講嘅乞兒

之前做staycation,長假期嗰陣因為啲房太趕,屎坑無屎、張床做好就放房,地都唔撚吸除非太污糟
投訴?好呀AM你落log啦落爆佢

假期完GM要解話,個個Head A都出聲話做到仆街啲客12點踢都唔撚走下個2點就嚟點做呀,之後即刻改11點out 4點in

你可以話我好彩有大佬肯幫我哋出聲,但係由得啲問題一直喺度,咁你繼續做到仆街啦
支拿畜發現
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞