麻煩大家住酒店高抬貴手

942 回覆
7299 Like 352 Dislike
信用卡有得dispute 冇個客自己簽名佢大條道理唔認數 仲分分鐘投訴返酒店亂收費 於是啲經理怕事就叫大家小心呢啲客 然後佢下次再嚟又會r乜r物 但大家唔敢再得罪 就要當呢啲西人vp咁做

如果係有毁壞 而個客又唔認 都只有報警 但其實都冇用 警察都只會叫佢同酒店和解 佢唔理又冇後果咁 除非酒店搵律師告佢刑毁 但叫佢賠一千幾百蚊就搵律師? 唔好玩啦你老細先唔理你
房務呀姐執架車一執執好晒成層一日要補嘢嘅份量 塞好晒架車 點知你一句都唔講就拎人成條廁紙 人哋冇咗幾間房份量 之後啲房唔夠物資又要返pantry甚至要轉幾次𨋢返去store room搬返上樓層 執房啲進度又拖慢晒
個個staycation老撚奉又early c/i 又late c/o 加埋有你呢啲偷嘢撚 啲房點夠時間做?
噴得消毒野本身都弱智
其實有時大陸客仲好
特別係 d 鄉下客
忍下啦 唔係呢d 西客
你可能轉左行
你唔諗下有大陸客果時
你地有冇當香港人係狗先
冇生意 賣到貴一貴Staycation
有班人 都不停俾錢黎住
幫你地頂左咁耐
西客 同 西酒店 一舊屎同2舊屎 冇分便
我每次去完fuckation我都會執好啲紙巾垃圾
食完啲外賣會包好一袋,將啲垃圾放同一個位
等清潔姐姐易執啲
其實執翻好自己用過既野有幾難?
次次都會執好先走
你呢句野imply 左:最好我有人工收,但酒店無客/個個客用完d地方自己執好先走

咁我人工就可以白袋
係咩?
我去日本時,d日本人聽到我係香港人好熱情架喎
我記憶中無酒店係乾淨…
只有比較乾淨同比較污糟

同埋睇國家,日本好小小,香港歐洲呢d地方,幾貴既酒店浴缸都有機會有西毛
有冇相睇下
酒店啲毛巾柔順好多
屌你老母臭閪

唔好問點解
條毛巾攞過黎抹馬桶
消完毒乜都乾淨曬啦
喱個post引晒閪人出黎
開口埋口唔係講粗口無禮貌
一係超級自我中心 然後話其他人自我中心
講到有宏大理念 大條道理咁不了
就係樓主呢啲咁大怨氣嘅人越會容易遇到閪客
講真我就咁睇留言都見到唔少人正正常常,甚至有啲幾有手尾會執好少少
何況一般人冇乜意見都唔會留言
真係唔知佢個“大部分”係點得出嚟
又可能係間酒店嘅問題,管理得唔好前線唔夠人手有少少閪客都攞命咁
成日淨係識得投訴閪客,有幾可會上網讚啲客有手尾、乾淨企理、幫手做埋佢哋嗰份?
見到交房時個客有收拾好垃圾,有整理好用過嘅物品,甚至有抹埋水漬,試問自己有冇真心欣賞過、讚許過?
個世界有時就係咁,越埋怨身邊嘅事就越閪,調返轉試下欣賞一啲好嘅嘢,感恩下就會發覺身邊好多好人
講講下又講到離晒題 好難討論落去 反樓主個班:(客人永遠是對的 我比得錢 就算玩屎 服務員都同我搞掂佢..)

其實近代做服務性行業 都會發現d人開始無晒個人質素 將個人質素變差合理化落因為客人 所以為所欲為
係廁所玩屎
大陸人沖醫院好興
日本人講野都好信
我都係
想像唔到啲人點做到周地垃圾
佈置完由鳩得佢要人執手尾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞