大家開始感受到移民潮未,個仔小學校長突然辭職,走左10個教師二級英文教師2年請唔到,銀行經理連換2個

806 回覆
1032 Like 47 Dislike
簡單啲講,而家同人講去英國,齋講英國已經唔夠,要講埋城市
認同中上環易行過以前
其實係wfh下話 我依家一星期番得3日工 2日係屋企開zoom攪掂
佢完美地程現咩係忠誠的狗
奶到袋底都起枕
香港一早已經冇彎轉
嚟緊佢100%一定會加速赤化香港
真。

不過 俗啲講
好多都聖誕節中出咗自己嘅另一半
依家差唔多生了 周街都係大肚婆
祝佢地好運
我都希望我之後向加拿大會見到熟人
唔明你想表達乜野
97果陣唔知香港會變成點
之後馬照跑舞照跳 講野遊行仲尚算有自由
d人回流搵錢都無可厚非
今時今日 香港前景其實唔駛估都知會變成點
留低嘅人 除非喺大企業上去高層或管理層都仲可以搏下
如果受惠於移民潮關係升一兩個grade 每月人工多咗幾千蚊果d
因為本身冇料
佢哋唔跟個潮流走的話好快會被淘汰
支持殺校
好明顯你就係搵錢至止上嘅人
香港真係啱晒你
亦都好明顯你唔了解當地政治環境
兩嘢比人彈劾
知唔知點解要咁做同背後原因係點先
講真獨裁係執行制度上冇得輸因為快靚正
問題個壞處唔洗我多講
重有外國普遍包容性強 呢個亦係佢地文化之一
所以先要咁多提倡LGBT 唔似某國咁一刀切
不過從你言語間都係啱係香港默默搵錢做豬嘅人
香港太多呢D因為搵到2個錢而連自己失去咗D咩都唔知嘅人
大陸正正就係要呢類人,最容易控制

呢類人嘅快樂往往就係建築喺下一代人嘅痛苦身上
希望可以廢除英文科
駁唔到
老師好缺
而家有個dregree唔使有牌都請你做住先
捱得一年得一年
有牌就仲搶手
尤其英文科,重災區
有細路又留低嘅家長真係要諗辦法教個細路英文
唔識都要搵街外人教好佢
非常準確
而家問去邊,之後就問咩town
後生入行心態係做得幾耐就盡做
儲夠錢就走
支持
都有唔少過晒實習先覺得唔啱自己
Grad咗就轉行
唔諗教書
咁咪幾好,二十頭知道自己想要乜野,又有多機會試過
如果你去到搵唔到工
你永遠唔會儲得夠錢捱到你死
爽老母咩, 中層做d野下放到底層幫手跟
但又唔升你 又請唔到人
老細眼高手低, 我地底層就做到死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞