大家開始感受到移民潮未,個仔小學校長突然辭職,走左10個教師二級英文教師2年請唔到,銀行經理連換2個

806 回覆
1032 Like 47 Dislike
刮幾年就唔夠嘅,起碼十啦。
學校的收縮急到我都有少少意料之外,原本以為起碼三四年至見變化
因為多人走左d senior位請唔到人
留低都係為左上位嘅賺多幾年錢 唔通真係信國安大法好咩
走得十個有九個都10m 資產揸手
咩工黎?求介紹
無耐全港百分之九十五都係支那人,香港人得返藍屍、港共及其爪牙30000隻、公墓猿,建制賣港賊。呢啲基本上唔需要再可憐佢哋。
香港好食好住!
無乜料上位嘅時機嚟啦!
留低果班就算用心建設都有心無力
頭腐渣只會越嚟越多
好多老師都走,教科書改到咁,連學生都走埋
好多臨退休教師都係畀港共谷針政策趕走,提早退休
後生嗰班就畀郭安髮趕走
唔關專科專教事啦
都講左Mirror單野內裡乜事唔知,但係有象徵意義,預備好多以前意想唔到發生o既野依家都有可能發生
我自已係真心覺得地鐵/港鐵出大事機會大左好多
如果專業水平都冇埋,金融都冇埋,香港真係等食屎
以前=20年前
地鐵上次空車炒車,沙中綫月台明顯壓下唔報,睇下幾時突然塌月台或者炒車即場死番一百幾十人
唔會有事!

信會有事果啲一早戒咗鐵啦
不過新基建咁多,睇嚟都幾難避
大型俄羅斯輪盤
小學教師要迫小學生每個禮拜睇升旗禮、唱國歌,有良心嘅教師都做唔出啦
一係就所有公共交通都唔好用,好似九巴明顯買左電巴但係實在用唔到要搵個理由當 "候車泠氣室",大家都心照係點解,重有好多擺明政治理由的採購,當中幾多落格永遠唔會有人知(廉署一早比人當死左),就睇下邊個唔好彩,做中國人就係玩俄羅斯輪盤睇下幾時中正你
賣到有水魚接就係law
美孚家下大劈10-15% 都冇人問
所以話乜"光復"係無意思,就算唔知點解突然間又自由番又冇左國安法,信心破壞左就唔會番來,依家我係根本上唔相信華人有能力自已維持一個現代化,自由同安定社會,因為根本就唔係華人文化,最佳出路就係移民去先進國家,自已乖乖地做個平民搵夠生活,咪咁多諗頭,唔好妄想乜野"醫好"香港,係唔會醫得好的。
教育局:全港學校2022新學年維持半日面授安排,直至另行通知!
https://lih.kg/iPEzvS

有細路嘅走得點可能唔走, 第3年啦DLLM
即係課後又要上ZOOM, 完全浪費時間
人生最初十年好緊要,好多野墜後就好難再追上
新一代可能好"愛國",但各方面能力都會好差下
咁點解D細既唔去apply呢個位
咁又未必,好多原因走唔到,例如真係無錢
連登冇人走唔到嘅
唔走就係港豬/藍絲/大灣區人/xxxxxx
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞