警世!!葵芳無良中醫!!因為我阿媽針灸中咗風入院!!

1001 回覆
3018 Like 53 Dislike
追post啦,人哋咪話睇完西醫唔得先睇中醫囉
成日睇新聞見到啲人啪骨啪到癱咗
報channel c再報下東張睇下佢地邊間肯報
呢邊提升緊中醫,呢邊你出黎踩中醫,快啲叫人刪po啦,唔好伯母出院要去探監
少少
都21世紀仲信中醫
未CHECK完 標題又講到已經中咗風
拍咗頭顱CT未先
BTW中醫師投訴方面
你可以向中醫藥委員會果邊投訴
佢地會開file傾
嚴重會釘牌
西醫已經睇咗兩個 一次喺私家一次喺公立都係開消炎藥,食咗個禮拜消炎藥同抗生素都係有啲腫,食晒啲藥冇乜成效先睇中醫
叫阿中醫將依個post 留底呀

第日告誹謗有用
吓 你屈尻人哋吉到你老母中風喎
依家就話態度 我唔覺得佢態度有咩問題
睇返你老母依家冇事 證明咁個中醫係啱係你小題大做啦
唔係縮吓哇
淨係呢點已經無醫德
1: 你有俾錢記住keep好啲收據
2: 真係懷疑係支針搞到你媽咪咁最好報警先,落口供有記錄等等,可以就搵個大人幫幫手陪你,因為啲差佬好易話好少事乜乜乜唔想落薄
3:可能你媽咪太虛血運行唔好? 就咁睇你媽咪可唔可以完整啲講返成件事嘅過程及落針前後嘅身體反應你講到佢好似啞咗咁 ,早一兩日chanel c 報道話有人捐血,唔知針到神經線定咩,之後隻手前廢,報道再幫佢問神經科醫生,話好似有得check神經線嘅反應你自己去搵返條新聞嚟睇下,太遲醫就麻煩了
佢食完消炎藥,個痛有冇減少到?
中醫呢家野頂多飲兩劑中藥咪算囉,針灸都信仲帶老母去
算吧啦.....
中醫呢味野,其實針灸係有evidence ,但d醫生質素良莠不齊...
又話要夾醫師乜乜物物,夾到真係work的時候都唔知浪費左幾多錢,時間同都唔知有冇危險性。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞