警世!!葵芳無良中醫!!因為我阿媽針灸中咗風入院!!

1001 回覆
3018 Like 53 Dislike
一入醫院急症室抽咗血之後就即刻去咗照一次CT,我阿媽上咗病房之後 醫生打返電話俾我,同我講已經幫佢照過一次CT大約睇咗冇出血,但係要照一個更加詳細嘅 照下個腦同埋條頸,醫生話唔肯定係整傷左血管定係神經先會引致到咁樣,醫生就係話可能吉到血管會引起缺血性中風。

因為我都對呢方面唔係好了解 淨係聽病房嘅專科醫生打返電話俾我同我講
希望樓主家母平安
真係想樓主上黎睇下唔好一黎就話中風中風
btw,呀醫師算唔算醫好咗頸痛?
都冇咗痛感
得人驚
巫醫
Push
有開名
真, 本草鋼目教食屎添
仲有乜撚左陰右陽, 勁make sense.
呢個世界所有學科都會不斷修正, 將錯既理論同知識不斷淘汰, 包括現代醫學, 物理, 化學, 所有認真用功研究既學科都係
除左中醫, 永遠都係讀果本幾千年前寫, 連地球圍住太陽住都未知既時候寫既, 竟然係100%啱晒, 永遠唔洗反駁, 讀極都果幾本經典, 乜病都係quote返果幾本嘢, 而且未曾被challenge過, 梗係掂
話說截肢果陣啲血氣咪噴晒出嚟, 有冇請中醫師去駁返啲經絡
呢個push
信科學,信西醫

迷信撚,睇中醫

屌吉幾下會好?
咁比我吉好唔好?
下次唔好啦 呢d藥房唔撚識嫁 亂咁黎 睇個樣都知啦
告尻佢

係針都搵物理治療師啦
佢地讀曬書 跟曬神經距離 有曬科學分析
我都試過暈針 好彩之後醒返
我真係唔明咩針灸穴道有咩科學支持,
中藥都仲可以話係草本藥理,
人體解剖研究結構到左今時今日,仲有人信搵支針篤幾位可以醫病?
吉人天相~絲打加油唔好太擔心,會好返的!
醫生話我阿媽可能中風或者拮到d神經,入咗醫院之後我阿媽慢慢清醒返,宜家佢入咗院等後續檢查。
我同我呀嫲 針物理治療 汁左幾十次都無事
東張西望
德仁以前啲成藥嘢好平
宜家仲貴過我樓下
以前計埋車錢都仲平
真, 本草鋼目教食屎添
仲有乜撚左陰右陽, 勁make sense.
呢個世界所有學科都會不斷修正, 將錯既理論同知識不斷淘汰, 包括現代醫學, 物理, 化學, 所有認真用功研究既學科都係
除左中醫, 永遠都係讀果本幾千年前寫, 連地球圍住太陽住都未知既時候寫既, 竟然係100%啱晒, 永遠唔洗反駁, 讀極都果幾本經典, 乜病都係quote返果幾本傷寒論, 黃帝內經, 而且未曾被challenge過, 梗係掂
話說截肢果陣啲血氣咪噴晒出嚟, 有冇請中醫師去駁返啲經絡
有冇link
"但係個醫生咁樣講佢都冇辦法,唯有試下囉。"

樓主你幾多歲?咁樣做入點得㗎。呢啲情況,永遠都係話今日約咗人趕時間,下次至嚟做。返屋企慢慢考慮清楚先。

我年紀越大越唔信中醫。我認為佢惟一價值係當西醫話冇得攪時,死馬當活馬醫,咪試吓囉。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞