警世!!葵芳無良中醫!!因為我阿媽針灸中咗風入院!!

1001 回覆
3018 Like 53 Dislike
大撚把啦
NBA UFC啲球員成日成身拔罐痕

咪撚癲啦真係
唔識真係唔好亂講現代醫學嘅dry needling/ trigger point needling正確講法應該係針刺治療

同中醫針灸嘅原理係完全唔同

唔係為反而反,而係中醫嘅針炙理論係無科學實證,甚至係同某啲醫學理論相違

建議各位真係唔好亂做中醫嘅頭頸針灸
99% 係
個a&e醫生有咩理由見到家母暈低就判佢中風on9
你做得好好喇 識報警同叫住條仆街唔好俾水你媽咪飲
如果真係飲左真係大獲
好彩樓主意識夠好 夠堅定
堅持報999同阻佢飲水
冇意識仲迫人飲水 隨時濁死 d中醫撚真係呢
樓主仲忍到手唔打尻佢真係好野
Sorry運動員唔係球員,自膠
咁澄清會好啲
鬼佬大把alternative treatments
有幾安全有效就自行判斷
經絡血氣
小心小中風回復之後有機會出現真正嘅大中風,注意有冇心管嘅疾病,不過醫生一般都應該check到
冇中風就唔好講中風啦
如實陳述唔得嘅 有中同冇中差好撚遠架
on9
醫者父母心 講金唔講心就有 孔子有教無類都係收錢先肯教 由古至今中國人都係道德淪喪 何況毛魔仲玩埋民革
針灸國際認可
唔會,病徵會一路都有甚至更嚴重,缺血性中風要爭取黃金3小時打溶血栓針,出血性中風就盡快入手術室處理個出血點

所以如果身邊既人有要快啲打999
針到個人暈底左,你驚唔驚呀,仲要係自己既親人。
如果個醫師咁肯定自己判斷,就唔打電話比樓主問後續啦。
你真係100%信個醫師??
針刺治療 = 針灸

中醫L 又柒
好彩無飲水

柒左就話自己係薯仔學生乜都唔識但就覺得自己有料judge人地註冊中醫做得岩唔岩

最柒就西醫照完ct都係話可能中風

學生唔係大哂ga, 睇等你今次比人告激到你啊媽真係中風
樓主好勁 反應得夠快
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞