警世!!葵芳無良中醫!!因為我阿媽針灸中咗風入院!!

1001 回覆
3018 Like 53 Dislike
手寫單傳統中醫真係好多混吉,我之前都睇過一間講到自己好勁仲怪你唔識嘢但其實完全冇用
中醫唔係冇用但最好睇啲大醫院旗下嘅診所,至少佢地個中醫concept有同西醫融入先,加上大公司唔敢亂嚟咁多人睇一出事就死得,同埋最好揀啲後生啲睇落有學歷而唔係靠經驗吹出嚟嗰啲
一句講哂,咁即係係咪中風?
有幾幾隻中醫護主犬
西醫有權威講中風就係中風
原來年中有唔少人俾人吉到差喲出事
運氣好先無中風
勸大家都係咪去街邊喲所謂中醫
一陣出事都會俾護主狗屌
中醫個閪牌都冇監管
所有野又冇法驗證
藥房又係掛診冇僱傭關係
但法律上又同西醫同等地位
只要條撚樣口才好d都難告得入
安神 鎮定
只係食得多會中毒
你已經好叻喇!希望伯友平平安安
有冇大大力撳佢人中
慘 醫生係冇後果
cls 咁恐怖
YES
藥房個D 9成中伏
要睇一定要睇診所或者醫院個D中醫
原來醫死人都叫有效
中醫=信仰
考牌係靠把口講,連實操都冇
學校所謂正式訓練可能連一針都冇落過
睇中醫不如飲符水啦2022仲有咁多迷信撚信埋啲偏方
好多時坐係到針都易暈
另外如果係tia都係無咩原因,只係伯母咁啱病發,純屬不幸
真係中風好多時都無長時間先兆,要發就發,記住談笑用兵啦
中風急救有所謂「談笑用兵」,第一個口訣是「談」,當你發現你或身邊的人,說話困難或無法表達自己;第二是「笑」,當他笑起來的時候,兩邊面部表情不對稱。
接著,第三是「用」,即是單邊手腳不能用力或麻痺;第四是「兵」,當你發現以上問題便很有可能是中風的先兆,立即請救兵協助,及時入院求醫。
中醫沒料到
求神拜佛都唔會睇中醫以前睇左成1000無料到
次次都止唔到咳,氣管炎班垃圾話寒咳
唔止1個係咁,睇左3個都係垃圾
咁打疫苗之後死,你又信唔信西醫?

Btw 醫學係工具拎嚟用,唔係信仰拎嚟信
覺得冇用可以唔用,覺得有用可以繼續用
傻既先會拎醫學嚟信
即係你話中醫師搞到你阿媽中風果一部份,到而家都冇證據,全部係老屈啦,劉名睇中醫師告樓主
表列真係信唔過
唔好踢爆樓主
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞