警世!!葵芳無良中醫!!因為我阿媽針灸中咗風入院!!

1001 回覆
3018 Like 53 Dislike
補充多少少Deep vein thrombosis 都係差唔多原理
舊野生係vein,受到外界stimulation 例如用手打落去,contraction,massage都有機會令舊野上肺/心,咁就出事

樓主而家識點分中風未呀?
It is used in many NHS GP practices, as well as in most pain clinics and hospices in the UK.

就算你喺香港,一個physio學生喺undergrad都會學針灸
好得人驚
多謝你,依張圖清楚好多

樓主而家識分咩叫中風未?
呢個都係, 不過好多supplement (例如維固力) 食得太多都唔好, 佢雖然標榜係補充品, 但都會有side effect
樓主媽咪有冇事?
幫推
我有學中醫課程,自己有咩唔舒服,體質嘅問題,基本上,我好多都係用中藥醫自己。覺得有啲病係中藥好過西藥。
不過,我自己就唔係咁信針灸,更加唔信跌打。亦都唔會學。
樓主一定好唔開心,幫推
無事,無中風,醒返,手腳郁到,聽日照ct brain同頸
咁血壓低有可能嗎?
我之前試過血壓低係會咁
Push
咁樓主都係緊張媽咪又太年輕 咁緊張都好事嚟嘅, 但希望佢唔好屈錯人
幫推 我最撚憎就係中醫根本就係垃圾
終於夾到一個行運中醫醫病尾,或者係病人已經習慣咗疾病帶嚟嘅不適,心理上覺得個醫師處方有用。
暈針當中風中醫真係慘
等睇樓豬後續更新
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞