警世!!葵芳無良中醫!!因為我阿媽針灸中咗風入院!!

1001 回覆
3018 Like 53 Dislike
樓主老母中風未?
咩環境
冇中風
樓主標題黨咁撚仆街既,反還反但咁樣好撚肉酸
連登仔睇住正負皮數黎比正負皮
支持樓主搞大佢搵東張,到時咪睇下咩來龍去脈
啱呀,G持樓豬上東張西望,比大家睇下佢有幾柒
有一邊輕微漲左,但唔係有一舊舊野
唔痛
申:並非反對中醫
如果樓主老母當時幫襯緊西醫/脊醫/物理治療等, 出現呢個身體現象, 我都支持call 白車, 我只係唔認同果位中醫師斷言樓主老母無事, 喺佢神智唔好時比水佢飲, and 話樓主call 白車多餘
樓主話醫院醫生講過有可能中風
TIA既話中完照CT未必睇得返

短暫性腦缺血發作(Transient Ischemic Attack,英文簡稱為TIA)這名稱聽起來很複雜,但其實症狀就很像中風,讓人突然手腳無力,或突然說不出話、臉歪嘴斜,只是短暫性腦缺血發作導致的症狀僅僅維持數分鐘,不會導致永久性的傷害,被俗稱為「小中風」。
篤到有小血塊/令到本身有既小血塊郁左
就有機會跟住血流上腦
塞左血管有就機會中風
唔止針灸,按摩都有機會搞到咁
TIA(小中風)既話CT未必會睇得番架
問到底有冇中風既人根本係結果論
如果個情景係:有人打完疫苗, 講唔到野/ 一邊身郁唔到/ 神智差左 etc. 佢地call 白車都係合理
更何況樓主老母真係要收入院
如果真係冇野搞or 冇懷疑, 點會收入院, HA醫院有得賺呀?
咁樓主你老母中風未?西醫有冇開診斷證實左中風?
針灸會暈針好正常,你可以屌醫師處理方式不好,但你吸人眼球一來先入為主話中完中風,博人眼球。
行為可恥。
你要屌中醫可以,但唔好顛倒是非黑白,針灸針到中風,機率細撚到。
我下面個段情況咪用左「如果」呢個字眼

我想表達嘅係 即使樓主今次係大驚小怪
但有庸醫針灸拮到人中風嘅機會並唔係零
所以先話樓主當下call 999嘅做法並冇太大錯誤
畢竟你當下都唔知不作為會唔會害死至親

你而家可以事後諸葛亮咁講個中醫有經驗 樓主大驚小怪都只係因為樓主講左佢老母冇事啫
如果真係有事你都唔夠膽講返呢番言論啦
樓主開名啦,邊個西醫證明到你老母中風?無的就唔好9up話中醫針到中風。
笑撚咗出聲
不是中國人就咪用蝗語啦眼乜撚野球
盲撚?樓主比咗錢喎
要揾中醫針下對眼
德仁藥房伙計全面進場
講唔掂就係咁話鳩人老母
驚鬼咩,全球一日有咁多人針炙
早排都有人打疫苗,吉傷神經線癱左啦
最緊要去d正式既診所,藥房既9成伏
你有咩夢想???
德仁藥房睇嚟有mon post喎
點解唔會?
你睇開庸醫?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞