警世!!葵芳無良中醫!!因為我阿媽針灸中咗風入院!!

1001 回覆
3018 Like 53 Dislike
嚴格黎講經過西醫改良既針炙係勁過中醫好多
人地當場照完超聲波再吉,要吉幾入點轉法都係醫生控制之下
我做過坐骨肌肉治療, 中醫一次吉成10幾針只鬆到5成

西醫1針+放電治療即刻見效
仲有唔知d咩筋骨藥係work的,食完有控制到唔惡化,但萬寧d西式軟膠膠囊食左半年直頭強化左好多, 而家跑步游水乜都得
但個中醫針拮左落去又郁唔到又標哂冷汗咁都好驚
我都做過好多次針灸冇試過
冇事就最好
中醫真係冇咩用

外傷果啲就話姐
早期的缺血性中風CT未必睇到,但MRI就照到。
幫推
祝你媽媽早日康復
佢好似睇女人野 生仔呀月經不調呀個啲岀名
伯母無事就好 明白你點解會咁緊張
不過下次都問清楚醫生先好出po 唔係俾樓上班撚樣追住屌
最緊要阿媽冇事
之後啲嘢等醫院出晒報告再算,早啲休息,上面啲無聊人唔好理咁多
屌我自己都寫錯 分中風有4步
即係想投訴個醫生嘅態度問題
但係又屈到佢吉到伯母中風???
唔係咁,點樣屈人醫藥費
支拿人嘅醫術都好信
葵廣地下南豐中醫以前長期排隊,以前睇開,而家好似d 醫生唔同左唔知仲係咪咁旺
希望樓主屋企人無事,再告柒個黃綠醫生告撚到間野摺
姐係點依家
美國中風協會有教

FAST
想問下
西醫開藥之前會唔會拎住藥物說明書同你解釋每隻藥嘅adverse effect先開藥?
傻閪中醫出現了
阿媽有冇照過磁力共振同驗血?
冇嘅話最好去做下
記得keep所有證據:
事發前糧單/銀行statement/MPF statement
醫療支出/交通車費/其他洗費單據
病假紙/醫療報告/出院信

最理想係有文件證明媽媽當日睇中醫前健康
例如shopping單據/食飯單據/戲飛等等

趁而家記憶新鮮 寫低當日發生過咩事
當係寫日記 盡量詳細寫親身經歴/諗法
每一個人 做每一件事 講每一句嘢都要記
可能兩三年後要俾口供/上法庭作證

利申 從事法律相關行業
有打工傷/醫療事故官司
嘩個龍門搬到一定要Common Practice先當西醫

外國Physio撚表示理撚得你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞