[Netflix] Stranger Things S4 怪奇物語第四季 劇透討論區(2)

1001 回覆
25 Like 2 Dislike
類似IT 咁
今季"死"咗一個main kid
其他三個決裂冇聯絡
跟住s5就time jump幾年後重聚再刷多次upside down副本
有機
今季翻撻stancy 就係因為要寫死steve
仲有steve個arc基本上已經完咗
eddie反而岩岩加入有新鮮感, steve死咗eddie可以補佢個位

我loop左預告5x次
翻睇完第一季,真係好有魅力
點解今季第四集咁好睇
正正因為佢體現套劇從一開始嘅核心價值:友誼,神秘,勇氣,尋找自我
011老母比Papa整傻咗,骨肉分離十幾年,佢哋仲可以冇嘢咁重新合作又扮父女,有啲違和囉。
001殺人都幾慢,成季開得幾個窿,幾時先可以玩殘呢個世界?
Nina個新lab好濕9, 鬼鼠匿埋得間影視鋪加個水缸,齋為咗幫011恢復超能力而開呢個檔?
咁多年教化到佢好淆papa好似訓練狗咁?
11對papa個態度係點劇入面都冇講
running up the hill 上咗全美top 10, 37年前出果陣反而冇上過
https://twitter.com/BBCWomansHour/status/1539571195573522432
Kate Bush把聲好好聽
好撚正
好有feel 痴線

可唔可以快啲71
好想慶祝

有stranger things season 4volume 2
把聲同accent都好好j
即刻有人整trailer版 running up that hill × theme song
https://youtu.be/6Tr9YkoFkrU
超正好listening feel
等到頸都長
好似話果陣kate bush係英國國民級hit
睇London Olympic用依首歌做表演就知

但反而美國果面就唔係特別太hit
見好多有經歷過80年代既美國人留言話未聽過tim
不過其實都符合max唔同大眾既一面
都解釋點解max問lucus係咪鍾意Kate Bush Lucus麻麻地咁

首歌真係揀得好好 epic又同故事相連
Kate Bush 有首cloudbusting都好好聽 有意境
聽咗幾首kate bush
佢個style同一般pop好唔同
maxine taste好高質
見啲fans推論話前幾季會死嘅角色冇出咁多週邊
所以佢未必會死

勁想買呢隻funko pop
唯一一隻全世界斷貨款
按佢地所講,
Enzo / Argyle
仲有一個星期!!!
Enzo 最初覺好熟口面 睇睇下先醒起原來係jaqen
演員本人都like左話佢好啱演Johan嘅tweet
即係有其他人都覺得佢似約翰?
Thor嘅編劇zack stentz話似然後guillermo del toro都話想將monster改編做電視劇
一定好好睇
MONSTER 係咪以前TVB播套魔剎?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞