[Netflix] Stranger Things S4 怪奇物語第四季 劇透討論區(2)

1001 回覆
25 Like 2 Dislike
https://youtu.be/_VozeL1hv7k
第四集神BGM同主題夾到

話說vecna 好似呢隻
Papa可能係超能力大C
PAPA點解要比001留係到 做護士 封左都應該都要困住佢
暫時幾好 ep7有驚喜
不過南西又變臭西 真係好撚煩 編劇我屌你老母
唔可以咁貪心兩個男人都愛
不過學Eddie話,如果有個女仔見你有危險就即刻奮不顧身去幫你,呢d唔係真愛係咩?
Btw 001成魔個動機有d 流,比人感覺似中二病
一向俾社會排斥緊>>>OK
然後走去崇拜蜘蛛>>>
你唔講都唔知佢第7集無出現過
俾suzie出完場佢已經可以功成身退
仲有話咩人類將自己嘅標準強加喺大自然之上,識完讀老豆老讀心又話咩人性好醜惡,呢d 都好中二病
雖然唔太岩style,但係唔知點解好想Eddie最後彈Crazy Train打大佬
頸嗰粒嘢令到佢無咗能力仲點自己扯出嚟
我都覺
本來幾鐘意001呢個角色
但講左成季嘅boss 成魔動機竟然咁中二
睇到佢話人類打擾大自然和諧 幾驚佢係環保撚
暫時nancy都無臭西呀,佢都仲係同jonathan一齊,無特登去liu steve,雖然佢內心都不滿jonathan唔返黎。
不過好明顯steve仲鍾意佢
同billy有交流之後個角色立體左
有無人覺得第4季有D Weak同散,
頭3季都係發生係同一個地方,
雖然都係分幾批人, 但佢地間唔使會全部人有交雜點
但今季就分散晒, Joyce 去俄, 肥仔佢地就直接 vs 001
Eleven 就自己咁, Mike 佢地就逃難咁

雖然最後先知001 係故事重心, 但好似敵人無頭3季咁正
好多狗圍你呀 , 好大隻奪心魔呀, 商場火炮打奪心魔
今季好似一個好普通小鎮殺人事件咁, 無好多引入人勝既伏線咁

仲要VOL 得2集? (雖然加埋有4個鐘~如果我無睇錯)
但好似唔夠時間講所有人集合再打大佬既感覺. 最後好似會趕收尾

希望睇Eleven 用超能力報仇 當眾收Angela皮
唔係條氣真係好唔順

覺得呢季都係唔會搞得掂要等最終季

呢個化7粒半鐘
有啲場景係eleven細個樣
係之前一早拍定
定係用CG整出黎

如果唔係個演員本身好 我唔會投入到001個角色度
佛地魔就話出身唔好 令到佢反社會人格啫
但點解001咁憎佢父母同個妹同全世界
希望淨返嗰2集可以交待下
有冇佢ig
cg
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞